У Ковелі хочуть, щоб долю сміттєзаводу вирішила громада

У Ковелі хочуть, щоб долю сміттєзаводу вирішила громада
Чи потрібно зводити під Ковелем сміттєпереробний завод повинна вирішити громада міста, - вважають у ВО "Свобода".

Ковельські свободівці переконані, що при вирішенні питання щодо необхідності будівництва заводу на першому місці має бути безпека цього об’єкту для здоров’я людей та повна відповідність екологічним нормам, - повідомили у прес-службі партії.

Сьогодні однією з найгостріших проблем Ковеля є утилізація та вивіз сміття, що в значній мірі визначає санітарно-епідеміологічний стан міста. Потужностей існуючого полігону для сміттєзвалища недостатньо.

ДИВИТИСЯ ФОТО: ЯК У КОВЕЛІ БУНТУЮТЬ ПРОТИ СМІТТЄЗАВОДУ

Для цього, нагадаємо, під містом вирішили побудувати завод, залучивши іноземного інвестора. Однак, будівництво об'єкту, який лобіює влада, може загрожувати здоров’ю людей і матиме шкідливі наслідки для екології.

Тому свободівці пропонують:

Провести відкриті громадські слухання, щоб почути позицію громади міста, і щоб вона була обов’язково врахована. Рішення про будівництво заводу має приймати громада, а не сесія міської ради.

Здійснити незалежну екологічну експертизу, щоб дізнатися, чи не буде робота сміттєпереробного заводу становити загрозу для екології міста та його мешканців.

Надати інформацію в місцевій пресі про інвестора, який хоче будувати сміттепереробний завод, та інформацію про схожі заводи з аналогічним технологічним процесом в Україні, щоб громада міста була повністю проінформована стосовно можливих ризиків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого та сВОБОДА пхає свого носа кругом, треба завод однозначно свободу не слухати
Відповісти
Та свободі нема на чому піарнутись, а тут гаряча тема от і пхають свої 5 копійок
Відповісти
Вчора, 13 серпня, у стінах Ковельської міської ради збирали спеціально створену комісію з десяти чоловік щодо розгляду питання будівництва сміттєпереробного заводу в місті Ковелі. Своїм розпорядженням міський голова не включив двох з п’яти представників делегованих громадськими зборами. Комісія більшістю, шістьма з десяти голосів прийняла рішення про підтримку будівництва сміттєпереробного заводу. Двоє представників громадськості, яких делегували під час громадських зборів, проголосували проти. Попри те, що формально комісія підтримала задум будівництва заводу, міський голова Кіндер заявив: «Цьому сміттєпереробному заводу – НІ! Питання вирішено і поставлено крапку!... громадськість сказала «НІ»
ДОСЛІВНО ЦІКАВІ ЦИТАТИ
Олег Кіндер (голова):«мені як міському голові, поскільки, громадськість, яку піднімає Сергій Дмитрович, скаже «ні», то в цю мінуту я виконаю рішення громадськості. І питання: як там буде вирішуватися дальше? – це питання депутатського корпусу, чи хто там..»
Кошарук (депутат): «Тобто, Ви готові на відкритий конкурс інвесторів піти?»
Кіндер: «… Сергій Дмитрович, присядьте!»
Кіндер: «Ви повинні сьогодні мені дати рекомендації, будувати завод, чи небудувати, цьому інвестору сказати «ДА» або сказати «НІ»
Степанюк: «Хто тут готовий вкласти мільйони в сміттєпереробний завод, або в Україні? Та ні один інвестор з нормальних людей не піде зараз..»
Ляшук: «Щоб не втикали там де не треба ці громадські слухання чи ще щось!»
Матвеєв: «Ета резолюція – ето провокацію хтось в місті організував, щоб колотнечу зробити!»
Кіндер: «До мого великого сорому це є політика, 99,9% це є в першу чергу політика. Чи є це підстава? Абсолютно є. Я можу це вам аргументувати це.. і в форматі того, що, шановні члени комісії, зараз я поставлю і прошу єдине – протокольно і поіменно.. практично прошу.. що ставлю на голосування.. .. хто за те, щоб дати дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу в місті Ковелі? » (результати голосування: 6 - «ЗА», 2 - «ПРОТИ», 1 - «УТРИМАВСЯ»)
Кіндер: «Значить тепер моє резюме: .. в тому спічі на початку я хотів не заангажовано показати ту проблему, яка є в місті Ковелі. .. мені дуже шкода, що мені це не вдалося… Я маю сьогодні до вечора людям дати відповідь, інвесторам. То єсть, або ми далі йдемо, або просто ми даємо відмову. Із-за чого сьогодні громадськість сказала «НІ». Будівництва сміттєпереробного заводу в місті Ковелі, завдячуючи громадськості, то єсть, як далі вирішувать питання? Будемо вирішувать питання, ну ми є, ми власне є влада, і я є міський голова, і є депутатський корпус, і є виконавчий комітет.. І мені дуже дуже прикро, що політика перевалила оці всі нормальні.. нормальний глузд, нормальні .. здорову .. бажання інвестора.»
Кіндер: «Сьогодні мої слова: Ніякий дурень з нами сьогодні не хоче мати справу!»
Кіндер: «.. то єсть, робота комісії завершена.. резюме: будемо займатися з інвесторами, будемо шукати земельну ділянку, все будемо робити .. але цьому сміттєпереробному заводу – НІ! Питання вирішено і поставлено крапку!... громадськість сказала «НІ»
Відповісти
Останні новини
У Греції горять ліси. ФОТО
06 серпень, 2013, 09:05
У Ковелі хочуть, щоб долю сміттєзаводу вирішила громада
06 серпень, 2013, 08:41