У Луцьку через підтоплення будинок осів на 15 сантиметрів. ВІДЕО

У Луцьку через підтоплення будинок осів на 15 сантиметрів. ВІДЕО
Через переповнені каналізаційні ями постійно підтоплює Малоомелянівський житловий масив Луцька, це, своєю чергою, провокує появу грибків, просідання будинків.

У підвалах тамтешніх будинків ‒ до півметра води. Люди щоденно відкачують її власними силами. 15 млн гривень на вирішення проблеми нема, ‒ пише IA ZIK.

«Будинок осів на 15 см, ‒ розповідає власниця приватного будинку пані Марія. – Це ж проблема! Її вже потрібно вирішувати, а не відкладати на потім».

Через вологість у будинках перебої з подачею електроенергії та газу.

Наразі люди намагаються самостійно боротися з бідою – зі шлангів виготовили спеціальні механізми, якими зменшують кількість води у приміщеннях. Замовляти спеціальні машини для відкачування води – дорого, адже один виклик вартує 100 грн. А відкачувати воду доводиться по 7-8 разів, адже вона не сходить навіть за сухої погоди.

Щоб побороти підтоплення у житловому масиві, потрібно 15 мільйонів гривень. Місто таких грошей не має. Наразі у Луцькій міській раді пообіцяли лише розробити проект водовідведення і каналізації. А вже 2014-го лучани проситимуть допомоги у держави.

«Буде передбачатися співфінансування, ‒ пояснює міський голова Луцька Микола Романюк. ‒ Але є ще інший варіант: за постановою №404 Кабміну на певних умовах є можливість брати кредити під гарантію держави».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Діана - львиця, чи Діана - тигриця. Така як присниться, то можна заїкою стати.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку через підтоплення будинок осів на 15 сантиметрів. ВІДЕО
15 серпень, 2013, 12:27