Замовити прилипачі для гербіцидів від інтернет-магазину з доставкою*

Замовити прилипачі для гербіцидів від інтернет-магазину з доставкою*

Гліфосат і прилипачі: як застосовувати правильно?


Гліфосат - місткі гербіциди, або просто гліфосати, давно стали найпотужнішим засобом очищення полів від бур'янів в арсеналі сучасних хліборобів. Однак правильне, грамотне застосування цих препаратів багато в чому залежить від точного розуміння природно-кліматичних особливостей регіону, і приходить з досвідом. Щоб домогтися від гліфосатів тієї віддачі, на яку вони здатні, треба докласти зусиль, а часом і набити багато «шишок». Адже одна і та ж рекомендація може принести великий ефект в одних умовах і виявитися шкідливою — в інших.

На гербіцидному ринку України частка гліфосат містких препаратів становить близько 15%. На значній частині посівів (78%) зернові культури в краї обробляють за ресурсозаощаджувальними технологіями. При мінімальній обробці ґрунту, а тим більше при No-till, істотно зростає частка злісних бур'янів (пирій повзучий, осот жовтий, осот польовий, березка польова тощо). Боротьба з ними в посівах дуже ускладнена, тому в більшості господарств їх намагаються знищити застосуванням гліфосатів в полях, а також при введенні перелогових земель і безпосередньо перед виконанням прямого посіву сільгоспкультур. Велику популярність в господарствах нашого краю придбали гербіциди.

Технологічні порушення


У багатьох сільгосппідприємствах нерідко допускають технологічні порушення при застосуванні гербіцидів. Перш за все, агрономи часом неправильно розуміють сам механізм проникнення препарату в бур'ян. Гербіцид системної дії проникає в бур'яни через листя та інші зелені частини рослини. Ґрунтової активності рідина не має і на насіння не діє. Тому необхідно максимально спровокувати проростання бур'янів до оптимальної фази розвитку. У наших українських умовах, особливо під час посухи й при низьких температурах у весняний період, рекомендовано виконувати дискування або культивацію.

Загальне правило таке: щоб домогтися найвищої ефективності препарату, треба перш за все «виставити» на поверхні ґрунту смітну рослинність. Тут не треба поспішати, краще спровокувати й почекати максимально можливого проростання бур'янів. Це зробити непросто. В Україні помірний клімат з перемінною весною і червневої посухи, і бур'яни довго не проростають. Тому нерідко в господарствах поспішають і застосовують гербіциди не тоді, коли потрібно, а тоді, коли це їм зручно. Внесли препарат, а тут починаються липневі дощі, пішла друга хвиля бур'янів, а ми вже препарат використовували.
Тому краще почекати, провести культивацію або дискування і дати бур'янам максимально прорости. При цьому слід розрізати коріння бур'янів, послабити їх, провокуючи зростання. Потім слід чекати оптимальної фази розвитку, і тоді від препарату можна домогтися найвищої ефективності.

Прилипачі для гербіцидів


Саме тут у пригоді друга порада: використовувати прилипачі для гербіцидів. Ці засоби допомагають утримувати гербіцид на листі та іншими над ґрунтовими частинами рослини, що в результаті допомагає домогтися ефективного використання гербіцидів. Ці поверхнево активні речовини широко представлені на аграрному ринку Україні. Особливо такі препарати рекомендовані за посушливих умов, коли на полі присутні перезрілі, середньочутливі бур'яни. Ознайомтеся із порадами щодо використання, та застосовуйте ці інноваційні речовини для підвищення врожаю культивованих рослин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.