Як перевірити елеватор: критерії надійної співпраці*

Як перевірити елеватор: критерії надійної співпраці*
За статистичними даними в Україні велика частина елеваторів працюють із зерновими культурами приватних компаній. Приріст потужностей елеваторів за останній рік складав понад 3,5 млн т, і в цілому прогнози розвитку цього сегмента досить претензійні.
Природно, приватні трейдери та фермерські господарства ставлять собі питання про те, як перевірити елеватор на https://sho-tam.com.ua/uk/, та за якими критеріями варто робити оцінку. Експерти області в першу чергу виділяють 2 базових чинників: репутація елеватора на ринку і грамотна логістика.

Для того, щоб перевірити елеватор і переконається в доцільності співпраці, варто оцінити такі фактори:

1. Гарантії. Необхідно чітко розуміти, які гарантії дає власник елеватора щодо зберігання товару, а також які компенсації в форс-мажорному випадку.

2. Власник. Цей пункт безпосередньо пов'язаний з питанням наданих гарантій, адже знання того, хто є остаточним власником - тобто бенефіціаром, допоможе бути впевненим в гарантійних зобов'язаннях.

3. Можливості приймання. Необхідно мати розуміємо, чи приймає елеватор кілька культур одночасно, наприклад, в сезон збирання ячменю, пшениці, ріпаку.

4. Терміни приймання. Необхідно знати, чи впорається елеватор з прийманням зернових протягом доби коли йде сезон збору. Цей фактор дозволяє прискорити обороти транспорту і оптимізувати логістику.

5. Можливість відвантаження. Великою перевагою як для фермерів, так і для трейдерів є наявність автопарку від 25 машин для швидкого відвантаження, а також можливість відвантажувати 54 вагони зернових культур.

6. Фермер наполягає на приймання по ДСТУ, трейдер - згідно з якістю, відповідної експортними контрактами (наприклад, білок і ПП) або вимогам переробника (вихід масла). Варто заздалегідь розуміти алгоритм роботи даного конкретного елеватора.

7. Цінова політика. Один з найважливіших факторів, який в остаточному підсумку позначається на остаточній вартості продукції.

8. Відкритість. Питання роботи лабораторії безпосередньо позначається на термінах, тому що своєчасне інформування клієнта про присутніх проблеми з якістю зернових культур вирішує багато.

9. Зрозумілість роботи. Простий механізм роботи, у вигляді зрозумілого алгоритму послуг та перекладу продукції в умовно залікову площину з фізичної ваги - також важливий чинник роботи з елеваторами.

10. Глобальність. Якщо послугами даного елеватору користуються великі гравці на аграрному ринку - це прямий натяк на ефективність роботи обраного елеватора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як перевірити елеватор: критерії надійної співпраці*
12 вересень, 2021, 15:50
На Волині зник чоловік
12 вересень, 2021, 14:58