Із ними приємно спілкуватися, ‒ мер Луцька про журналістів

Із ними приємно спілкуватися, ‒ мер Луцька про журналістів
Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що з журналістами у нього хороші стосунки, мовляв, вони дозволяють побачити свою роботу збоку.

Про це йшлося під час презентації проекту ініціативної групи «Медіапартнерство» «Запити сучасних медіа і проблеми журналістської освіти: Луцький овальний стіл», що відбулася у Луцьку у вівторок, 27 серпня.

У вступному слові директор інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Різун зазначив, що в Україні журналістику треба зробити більш професійною, тому він запропонував створити для журналістів спеціальні ліцензії на професійну діяльність і видавати їх лише тим, хто відповідає певним вимогам.

«Десь третій рік вже працює робоча група з впровадження стандартів підготовки журналістів… вона необхідна для впровадження єдиних стандартів професії», ‒ зазначив Різун.

Освітянин розповів, що в Португалії і США, наприклад, без відповідного документу, отриманого після закінчення однієї з журналістських спеціальностей, не можна працювати в ЗМІ.

«Співпраця між освітянами і медійниками важлива, бо навряд чи зможе випускник немедичного факультету працювати хірургом, а в редакцію йдуть люди з різною освітою, але це не знімає питання професіоналізму», ‒ додав він.

Присутній на презентації міський голова Микола Романюк зазначив, що з досвіду спілкування з волинськими медійниками проникся повагою до їхньої професії. Міський голова розповів, що вважає волинських журналістів досить компетентними і підтримує з ними хороші стосунки.

«Дуже цікаві журналісти у нас. З ними приємно спілкуватися. Часто можна десь по-іншому подивитись на свою роботу», ‒ зазначив Романюк.

Він додав, що розвиток туризму у Луцьку неможливий без мас-медіа, тому закликав волинських журналістів популяризувати місто.

Головний редактор групи радіо та газети «Сім’я і дім» Іван Корсак зазначив, що головні вимоги до молодого журналіста ‒ це хороша освіта, вміння вибирати цікаві теми, побачити ту чи іншу подію з нового боку, вміння працювати з різними ЗМІ.

Також він зазначив, що нині українське телебачення і журналістика перебувають у «жалюгідному стані».

«У нас в країні є цілком нормальні газети, але те, до чого доводить українське телебачення ‒ це просто жах. Це обурює інтелігенцію», ‒ зазначив Корсак.

«Звичайно, кожен засіб (масової інформації, ‒ ред.) прагне до популярності, але це треба робити не за рахунок суспільної моралі», ‒ додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Із ними приємно спілкуватися, ‒ мер Луцька про журналістів
27 серпень, 2013, 17:42