Хто проти перейменування Володимира - друзі Путіна: Митрополит Михаїл

Хто проти перейменування Володимира - друзі Путіна: Митрополит Михаїл
Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл підтримав повернення Володимиру історичної назви без приставки «Волинський».

З промовою він виступив під час храмового свята Віри, Надії і Любові та матері їх Софії у Володимирі 30-го вересня, – пише БУГ.

За його словами, він вірить, що громада Володимира буде багато років зміцнюватися і рости, але з назвою міста “Володимир”. Місто повинне носити ім’я рівноапостольного князя Володимира, який був хрестителем народу і заснував місто.

Відтак, напередодні сесії міської ради, на якій депутати розглядатимуть проєкт рішення про переменування, він запропонував присутнім перед храмом людям, а їх було чимало, показати, чи підтримують вони перейменування. Присутні стали піднімати руки та аплодувати.

“Рахуйте, що завтра сесія, а сьогодні передсесійне рішення”, – сказав Михаїл.

Як зазначив митрополит, що в депутатах, які не підтримують перейменування після всіх вислуханих пояснень в користь такого рішення, він бачить друзів Путіна. Сказав, що мирних громадян також стараються дезінформувати, але авторитетні люди, серед яких історики, говорять, що місто повинне носити назву Володимир.

Нагадаємо, що у ці дні мешканцям Володимира масово приходять СМС з закликом підтримати зібрання проти повернення місту історичної назви.

“Ми розуміємо, що дехто заблукав, не мав достатньо інформації, але сьогодні заяви авторитетних людей говрять, що місто Володимир має право так називатися, як його його називали, забудовували, закладали камінь цього міста і наш великий рівноапостольний князь Володимир називається Володимир, а не рівноапостольний князь Володимир-Волинський. Такої назви немає, тому давайте називати речі своїми іменами”, – резюмував Михаїл.

Сесія міської ради, на якій депутати розглядатимуть проєкт рішення про переменування, відбудеться 1 жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну тоді Камянець не подільський,Новоград не житомирський,Хмельницький-Проскурів,а Івано-Франківськ-Станіслав...і так далі.В чому логіка?
Відповісти
А Луцьк.Так як є,чи може Лучеськ.Цікаво почути думку істориків,а не священників.З таким підходом півукраїни потрібно перейменовувати.Вони вже на назву Україна зазіхнули.Може вже пора працювати і жити по-людськи.
Відповісти
Подивіться групу на Фейсбуці "Збережемо древній Луцьк" - там вже на отця Михаїла російська агентура верещить.
Відповісти
Просто західним панам важко і запам'ятати і виговорити довгі назви.
Відповісти
Де не посій-там і вродиться... при чому тут "-Волинський" до путіна? Аби народ колотити отим бородатим жулікам...
Відповісти