Які вибрати скляні шторки у ванну*

Які вибрати скляні шторки у ванну*
Кращий варіант для захисту від бризок — скляні шторки. Все більше число споживачів роблять вибір на користь шторок зі скла. Виконані з вологостійкого і практичного матеріалу, вони не тільки ідеально вписуються в будь-який інтер'єр і несуть декоративну функцію, але і є кращим рішенням для ванних кімнат, запобігаючи розбризкування води.

Які види шторок зі скла бувають?


Залежно від конструкції шторки поділяються на кілька видів:

• складні скляні шторки або гармошка;
• розсувні шторки для ванної зі скла;
• дверні шторки;
• статичні скляні шторки для ванної.

Статичні скляні шторки в ванну зазвичай встановлюється в невеликих приміщеннях або в спільних санвузлах, щоб заощадити простір.
Бувають двох видів:

• каркасні скляні моделі, в комплектацію яких також входять метал і пластик,
• безкаркасні шторки, коли деталі скла з'єднуються фурнітурою.

Рідко можна зустріти в продажу комбінований варіант шторок. Більшою популярністю користуються безкаркасні системи з прозорими або матовими склами.

Розсувні шторки зі скла — найбільш популярний варіант. Ці шторки виглядають стильно, не вимагають відкриття, можуть застосовуватися в малогабаритних квартирах. Діти дуже люблять такі конструкції, схожі на двері в купе поїзда. Можна використовувати їх в тому випадку, коли кабінка й умивальник мають один змішувач.
Для такого виду скляних шторок існує два варіанти розсувних механізмів: ролики, встановлені внизу по всьому периметру конструкції, або ж вгорі та внизу.

Дверні скляні шторки мають дверний механізм відкриття, тому більше підходять для просторих приміщень. Дверцята можуть відкриватися всередину і назовні. Їх застосування буде доречним при дотриманні умови, що три панелі з чотирьох будуть розташовані біля стіни. Такі шторки бувають гладкими та фактурними, з різними візерунками та малюнками, із застосуванням декоративних деталей. Впишуться в будь-який інтер'єр. У таких моделях зі скла обов'язково присутні ручки, які теж можуть мати різний вигляд і конфігурацію.

Статичні — дуже компактний варіант у вигляді скляної «гармошки». Відмінне рішення для тих, хто проживає в невеликих квартирах. Прекрасно монтується в будь-яку ванну, складаються зі скляних панелей, зібраних між собою за допомогою шарнірів. У будь-який момент скляну шторку «книжку» можна скласти, щоб повністю відкрити простір, що дуже зручно. Такі моделі вимагають дбайливого використання.

Скляні шторки для ванної багатофункціональні й відмінно справляються з усіма покладеними на них функціями. Після того, як ви купили скляну шторку необхідно правильно за нею доглядати. Для профілактики появи цвілі досить регулярно обробляти шви конструкції спеціальними розчинами. А щоб на скляних перегородках не відкладалися вапняні плями, необхідно ретельно витирати кабіну після кожного прийняття душу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.