Депутат пропонує, щоб лучани платили за комунальні через інтернет

Депутат пропонує, щоб лучани платили за комунальні через інтернет
Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов (на фото) пропонує створити в місті можливість дистанційної оплати за комунальні послуги.

"На жаль, комунальні підприємства Луцька не мають можливості отримання платежів через мережу інтернет або за допомогою платіжних боксів та банкоматів. Хоча таке потрібно було створити ще кілька років тому", - йдеться в запиті обранця громади.

Слід відзначити, продовжує депутат, що частина платників затримують платежі на користь комунальних підприємств, в тому числі, і через черги в банку або поштовому відділенні.

"Сучасні платіжні системи дозволяють здійснювати оплату за допомогою телефону, спеціального боксу або он-лайн програм з будь-якого місця планети.

Частину платежів можна сплачувати в автоматичному режимі шляхом списання періодичних сум з платіжної картки. На сьогодні навіть судовий збір за подання справи до будь-якого суду України можна платити через інтернет", - переконує Осіпов.

Тож, він запропонував зобов’язати керівників комунальних підприємств, що надають публічні послуги або одержують періодичні платежі протягом двох місяців приєднатись до он-лайн платіжних систем та платіжних сервісів.

Окрім цього, на думку депутата, необхідно опублікувати в ЗМІ інформацію про можливість здійснення комунальних платежів через он-лайн сервіси та платіжні системи, а також поширити інформаційні матеріали про це в поштових відділеннях та інших місцях традиційного здійснення платежів.

Депутати запит Осіпова підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Осіпов
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримали
Відповісти
Дякуємо. Виправили
Відповісти
Осіпов, ти відстав від життя. Багато лучан вже сплачують комунальні платежі, не відриваючи сідниці від стільця, хоч о 12 годині ночі:
https://www.komunal.lutsk.ua/KomVC.php?brows=CR:1000.

А через банкомат це робити вже, мабуть, всі вміють.
Відповісти
Останні новини
Депутат пропонує, щоб лучани платили за комунальні через інтернет
29 серпень, 2013, 12:28