Яка ситуація із забезпеченістю Волині медичним киснем

Яка ситуація із забезпеченістю Волині медичним киснем
Наразі на Волині вивчають питання щодо виробництва медичного кисню в межах області. Разом із тим, працюють над забезпеченням генераторами кисню кожної лікарні.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОДА 2 листопада.

Заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук зауважила, що особисто розмовляла з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем під час його візиту на Волинь про про виділення коштів на придбання генераторів для кожного закладу, який надає медичну допомогу хворим на коронавірус. На це, за її словами, необхідно 73 мільйони.

Вона також розповіла, що наразі медичний кисень у лікарні Волині постачають 3 підприємства – АТ «Львівський хімічний завод», київське підприємство «Кріогенсервіс» та фірма з Дніпропутровської області «Лінде Газ».

За інформацією заступниці голови ОДА, за добу лікарні на Волині наразі використовують 8 тонн рідкого кисню, тоді як під час попередніх хвиль коронавірусу цей показник становив 2,5 тонни.

«У лікарнях ми маємо 9 генераторів, 522 балони з газоподібним киснем. За добу йде 97-100 балонів. У закладах кисень ще є, проводимо постійни моніторинг, спілкуємося з міністерством, заводами-виробниками, постачальниками», – резюмувала Людмила Тимощук.

Зауважимо, що киснева терапія – основа у лікуванні пацієнтів з коронавірусом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яка ситуація із забезпеченістю Волині медичним киснем
02 листопад, 2021, 14:39