«Шахтар» – «Металіст» 1:1. ВІДЕО

«Шахтар» – «Металіст» 1:1. ВІДЕО
Харків'яни завдяки голу Марко Девіча (на фото) здобули очко у матчі з "Шахтарем" і зберегли за собою першу сходинку в турнірній таблиці.

Матч відбувся 31 серпня в Донецьку, - пише Football.ua.

Матч лідерів чемпіонату викликав у Донецьку небачений ажіотаж, трибуни "Донбас Арени" були заповнені вщерть.

Наставники команд, вибираючи склад на матч, проявили себе по-різному.

Тренер харків'ян Мирон Маркевич був консервативний, а от його опонент Мірча Луческу продовжив експериментувати.

Після поразки в Дніпропетровську, яка відкинула "Шахтар" на другу сходинку турнірної таблиці, румун помітно перекроїв стартовий склад команди - в основі "гірників" вийшли відразу шість українців.

Якщо з лінією оборони все було більш-менш очікувано, то вихід в опорній зоні пари Гречишкін - Степаненко стало справжнім сюрпризом. Не варто було очікувати, що перший з цієї пари стане «новим Фернандіньо». Дива й не сталося. На перших хвилинах молодий хавбек тільки й робив, що помилявся.

"Шахтар" почав зустріч агресивно. Бігти вперед з відкритим забралом донеччани не стали, але швидко позначили свою територіальну перевагу і навіть кілька разів змусили похвилюватися дві з половиною тисячі вболівальників "Металіста", які приїхали з командою на настільки важливий виїзд.

Вся гострота біля воріт Дишленковича йшла з правого флангу, де активно діяли Даріо Срна та Дуглас Коста. Перший раз Марсіо Азеведо провалився вже на першій хвилині, коли тільки відчайдушний підкат Папи Гуйє не дозволив Адріано замкнути простріл Срни. Всього за кілька хвилин Тайсон ледь не подарував Тейшейрі можливість вийти на рандеву з воротарем, але гостей виручив Краснопьоров, який в останній момент перехопив передачу.

У "Металіста" взагалі нічого не виходило. Харків'яни повністю програли центр поля, та й бігати в контратаки їм вдавалося вкрай рідко.


"Шахтар" продовжував домінував. Ключовим аспектом успіху "гірників" у першому таймі стала кількість виграних підбирань в центрі поля. Перевага оранжево-чорних в цьому компоненті було помітно неозброєним поглядом.

Періодично господарям не вистачало гостроти, але в порівнянні з воротарем "Шахтаря" Антоном Каніболоцьким голкіпер гостей Дишленкович працював у поті чола. Володимиру довелося вступати в гру і після дальнього удару Срни, і після потужного пострілу Тейшейри з-за меж штрафного.

Втім, ближче до завершення першого тайму гостям вдалося трохи відсунути гру від своїх воріт. "Металіст" переважно контролював м'яч на своїй половині поля, але "градус напруги" біля володінь Дишленковича падав з кожною хвилиною.

У другому таймі картина на полі не змінилася. "Шахтар" з новими силами кинувся вперед. Очевидно, в перерві господарі отримали установку частіше бити по воротах, от тільки численні дальні постріли Тайсона летіли "в молоко". Відмінний шанс відкрити рахунок втратив Гречишкін, який відправив м'яч над поперечиною.

"Шахтар" тиснув, але робив це вкрай обережно. Напевно, тому перший удар у рамку воріт Каніболоцького відбувся тільки на 55-й хвилині - головою пробивав Соса, але м'яч полетів точно в руки кіперу.

Перевага "Шахтаря" рано чи пізно мало втілитися в перевага матеріальне. Сталося це наприкінці чверті години часу другого тайму. Коста навісив зі штрафного, а Степаненко скористався помилкою центральних захисників і головою переправив м'яч у ворота.

Повівши в рахунку, "гірники" стали діяти в атаці набагато скромніше, віддавши територію противнику. Напевно, Луческу хотів зробити ставку на контратаки, але швидко виходити з оборони донеччанам вдавалося далеко не завжди.

"Металіст" забив з нічого. Соса навісив справа, центрбеки донеччан "загубили" Девіча, і той класно пробив головою в дальній кут - 1:1. Цей гол міг означати тільки одне - останні хвилини матчу повинні були перетворитися в облогу воріт Дишленковича. Повинні були, але не перетворилися.

1:1 - нічия, якою гості цілком можуть бути задоволені. А гра "Шахтаря" після пропущеного гола навряд чи може тішити Луческу.



Шахтар - Металіст 1:1

Голи:
Степаненко, 59 - Девіч, 77

Шахтар: Каніболоцький, Срна, Кривцов, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Гречишкін (Фред, 58), Коста (Бернард, 71), Тейшейра, Тайсон, Адріано (Едуардо, 89)

Металіст: Дишленкович, Вільягра, Гуйє, Моледо, Азеведо (Пшеничних, 20), Краснопьоров (Шав'єр, 74), Едмар, Гомес (Соуза, 60), Соса, Бланко, Девіч

Попереджені: Кривцов, Степаненко, Срна - Соса
Вилучений: Срна, 90 +3

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.