В Україні подорожчав алкоголь і цигарки

В Україні подорожчав алкоголь і цигарки
В Україні з 1 вересня вводяться нові акцизні марки для алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

За даними Міністерства доходів і зборів України, введення нових акцизних марок призведе до подорожчання пляшки алкогольного напою в середньому на 0,167 грн, а однієї пачки сигарет ‒ на 0,087 грн, ‒ пише ТСН.

Марки акцизного податку нового зразка будуть мати графічний захисний елемент, а також фонові сітки (для алкоголю ‒ не менше чотирьох, для сигарет ‒ трьох), які не дозволять зловмисникам підробляти акцизні марки.

Ціна на нові марки з початку осені зросте: на алкогольні напої ‒ до 0,27 грн за штуку, а для сигарет ‒ на 0,142 грн за штуку. За даними міністерства, марки дозволять налагодити більш дієву систему захисту населення від фальсифікатів і підробленої підакцизної продукції.

Раніше Кабінет міністрів України прийняв рішення про відстрочення введення нових акцизних марок для алкогольних напоїв і тютюнових виробів до 1 вересня 2013 року з раніше запланованого на 1 серпня цього року. Міндоходів заявляло про можливість введення електронної акцизної марки з січня 2014 року з метою припинення контрабанди підакцизних товарів, включаючи алкоголь, тютюнові вироби і навіть нафтопродукти. Міністр Міндоходів Олександр Клименко заявив, що введення акцизної марки нового зразка з 1 вересня дасть змогу зменшити обсяг нелегального підакцизної продукції на 7-10%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гандони!!!! Підараси!!!
Відповісти
Останні новини
В Україні подорожчав алкоголь і цигарки
02 вересень, 2013, 12:59