Ігри на карантині або що вибрати, сидячи вдома із сім'єю

Ігри на карантині або що вибрати, сидячи вдома із сім'єю
Карантин - це час, який ми змушені проводити вдома. Навколо звична ситуація, поруч близькі люди. Які у цій ситуації можуть виникнути проблеми?

Проте є одна небезпека, що виникає через велику кількість вільного часу. Людям банально нема чим зайнятися, що призводить до конфліктів у будинку. Виходом із небезпечної ситуації стануть настільні ігри.


Перебування вдома в умовах карантину може стати трагедією для сім'ї. Третину свого часу ми проводимо на роботі. За цей час ми встигаємо скучити за близькими та втомитися.

Отже, житло сприймається як місце відпочинку, а спільне із сім'єю стає приємним заняттям. Проте постійне перебування у чотирьох стінах, нехай навіть із близькими людьми, морально виснажує людину. І тут не в міжособистісних проблемах, а особливостях людської психіки. Кожному з нас потрібний особистий простір. Коли така можливість обмежена, групу людей оберігає від конфліктів загальне заняття та мета. Проте спільне прибирання, ремонт та приготування їжі не можуть тривати нескінченно. Значить, настає час розваг.

Чим можна розважитись у чотирьох стінах


• Перегляд ТВ або фільмів. Проте телебачення найчастіше пропонує не найякісніший продукт. Що ж до серіалів, то тут ще потрібно досягти компромісу до смаку. Однак при поширенні гаджетів ця проблема швидко вирішується. Кожен дивиться те, що йому до вподоби.

• Читання книг. Корисне та приємне заняття. Проте не можна займатися цим 24/7 протягом кількох тижнів.

• Комп'ютерні ігри. Цікавий процес, особливо онлайн. Проте це заняття для однієї людини, максимум – двох.

Зрозуміло, можна чергувати ці заняття і добре провести дозвілля. Але не слід забувати, що всі варіанти припускають індивідуальне заняття. А брак уваги до домашніх спричинить конфлікт і навіть сварки. І ось тут на допомогу приходять настільні ігри для всієї сім'ї.

Переваги сімейних настілок


Подібними речами людина займалася ще в давнину. Найстарішому ігровому набору, знайденому під час розкопок у Месопотамії понад п'ять тисяч років. За минулий час настілки пройшли величезний шлях, удосконалюючись і розвиваючись. Бум та друге народження гри пережили наприкінці дев'ятнадцятого, на початку двадцятого століть. Тоді світ з'явилася знаменита «Монополія». З того часу, незважаючи на бурхливий розвиток відеоігор, настільні варіанти ні на йоту не втратили своєї популярності.

Існують тайтли на різні теми, для дітей та дорослих. Різноманітність жанрів також вражає уяву: варгеймінги, стратегії, квести та багато іншого.

Позитивні аспекти настільних ігор для сімейних людей
• Не вимагають додаткового обладнання та спеціальних умов. Кожен набір – цілісна річ сама в собі. Достатньо лише плоскої горизонтальної поверхні. За відсутності електрики не проблема грати при свічках, що лише додати романтики та атмосферності.

• Висока реграбельність. Хороший тайтл здатний захоплювати учасників знову і знову. Чого не скажеш про сюжетні комп'ютерні франшизи, пройшовши які гравець часто втрачає до них інтерес.

• Настілки здатні поєднати навколо себе всю сім'ю. Існують набори, тематика яких цікава як старшому, і молодшому поколінням. При цьому партії можуть тривати годинами, які пролетять весело та непомітно.

• Ігри створюють масу тем для спілкування. Загальне захоплення сприяє налагодженню комунікації для людей. Відволікає їхню відмінність від поточних проблем. А це важливо за умов карантину.

Таким чином, подібна розвага є ідеальним заняттям під час довгих вечорів на карантині.


У що пограти у сімейному колі


Отже, список на всі випадки життя:

Монополія. Класика завжди класика. Гра, що пройшла випробування часом, і об'єднала навколо себе п'ятсот мільйонів людей у ​​всьому світі. Допоможе приємно провести час та навчиться основ економіки.

Каркасон. Тайтл, який став культовим. Економічна стратегія у середньовічному антуражі.

Колонізатори – конкурент попередньої гри.

Dungeons and Dragons – культова рольова, Основоположник цілого жанру. З середини сімдесятих років витримала п'ять редакцій та породила безліч комп'ютерних варіантів. Для багатьох людей цей тайтл – стиль життя. Серед його шанувальників, як пересічні громадяни, і зірки світової культури.

Манчкін. Світовий хіт. Франшиза починалася як гумористична пародія на відомі РПГ. Згодом розвинулася у самостійну та оригінальну концепцію. Правила прості, а гра наповнена гумором та позитивом.

Лото. Не варто забувати і про стару добру розвагу. Старше покоління з ним добре знайоме, а молодше миттєво опанує просту, але дуже захоплюючу гру.

Ці та інші набори легко придбати у нас. На сторінках сайту «Ігромаг» на вас чекає широкий асортимент на будь-який смак. Приємні ціни, простий та ефективний сервіс, адресна доставка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.