Волинські журналісти мають обʼєднатися, ‒ свободівець

Волинські журналісти мають обʼєднатися, ‒ свободівець
Хакерські атаки на рейтингове волинське інтернет-видання ВолиньPost, які тривали протягом 9-10 вересня 2013 року, найпереконливіше свідчать про те, що волинські журналісти мають об'єднати свої зусилля перед загрозою остаточної втрати свободи слова і перетворення ЗМІ у слухняних маріонеток влади та олігархів.

Про це 10 вересня заявив голова Волинської «Свободи», народний депутат України Анатолій Вітів, ‒ повідомляють у прес-службі ВО «Свобода».

«Я однозначно розцінюю DDoS-атаки на «ВолиньPost» як черговий прояв наступу на свободу слова та висловлювань, намагання закрити неугодним журналістам рота. Влада та місцеві олігархи роблять усе від них залежне, можливе й неможливе, аби на Волині не залишилося незалежних засобів масової інформації та масової комунікації, застосовуючи в боротьбі з журналістами весь відомий їм арсенал «кнутів і пряників». Ті ж журналісти, хто витримав тиск спокусами та підкупом, тепер зазнають різноманітних атак – психологічних, моральних, хакерських», – зауважив Анатолій Вітів.

«Хакерські DDoS-атаки на «ВолиньPost» свідчать про те, що комусь дуже не до вподоби принципова діяльність журналістів та можливість висловлювати на його сторінках різні, часто критичні точки зору з усіх важливих суспільно-політичних питань та проблем, які хвилюють волинян. Такими підлими та підступними діями замовники цієї провокації намагаються закрити рота обʼєктивним ЗМІ, брак яких і так гостро відчувається в Україні та на Волині. Це бажання позбавити читачів доступу до обʼєктивних джерел інформації. Такі методи є неприпустимі та ганебні», – вважає голова Волинської «Свободи».

«Проте я впевнений: грубий тиск та подібні атаки не можуть зламати справжніх журналістів і закрити рота жодному дійсно незалежному виданню. Вони лише загартовують і роблять сильнішими. Я вірю, що журналісти «ВолиньPost’у» вистоять, не зламаються і не змінять своєї редакційної політики, продовжуючи сповідувати принципи чесної та об’єктивної журналістики», – додав народний депутат-свободівець.

«Переконаний, що вся журналістська спільнота має обʼєднатися перед загрозою остаточної втрати свободи слова. Бо місія справжньої журналістики не полягає в тому, щоб прославляти владу чи вислужуватися перед власниками-олігархами. Журналісти відіграють важливу функцію формування суспільної думки і є запорукою якісних змін нації, суспільства та допомагають виявляти недоліки в роботі органів влади», – підсумував Анатолій Вітів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на таке обєднання потрібне "благословення" неука Вітіва?
Відповісти
То не так!
А отако: "Пролетарі усіх країн ЄДНАЙТЕСЯ!"
Відповісти
та вони і об'єднуються, найчастіше у "Горищі" і "Майдані"
Відповісти
О! І свобода з пустими звуками тут як тут. Щось припізнились з заявами - ви тут далеко не перші - в чергу!!
Відповісти
Останні новини
Волинські журналісти мають обʼєднатися, ‒ свободівець
10 вересень, 2013, 18:02