Відомий прозаїк презентував книгу у Луцьку. ФОТО

Відомий прозаїк презентував книгу у Луцьку. ФОТО
Михайло Слабошпицький привіз у Луцьку свою нову книгу «Що записано в книгу життя. Михайло Коцюбинський та інші».

Зустріч із громадськістю відбулася в середу, 11 вересня, у Східноєвропейському національному університеті.


Перш за все, письменник зазначив, що в Україні - великі проблеми з читанням. «У порівнянні з Німеччиною, Британією ми виглядаємо дуже блідо і навіть не віриться, що так відстала нація», - заявив Слабошпицький.

Він розповів, що в козацькі часи українці були дуже освіченим народом, наші жінки «вміли читати і писати прекрасно, в той час як у Західній Європі жінки були неписьменні».

За словами Слабошпицького, значним недоліком сьогодні є те, що в Україні «немає нормальних державних програм з підтримки книговидання». «Що говорити про популяризацію українських письменників в Європі, коли вони невідомі у себе вдома», - відзначив письменник.

У стратегії підтримки української книги Михайло Слабошпицький запропонував рівнятися на Францію. Так, посольство цієї держави в Україні підтримує переклади та видання книг французьких письменників українською мовою. Таким чином Франція «завойовує вплив і в кінцевому рахунку має економічну вигоду» від створення позитивного іміджу серед українців.

Також Слабошпицький під час зустрічі представив свою нову книгу «Що записано в книгу життя. Михайло Коцюбинський та інші».

За його словами, писав книгу з тим, аби показати «українські поразки» початку ХХ століття, тобто події Української революції 1917-1921 років, коли українці не змогли відстояти власну державність. В книзі згадані Володимир Винниченко, Євген Чикаленко, Сергій Єфремов.

Слабошпицький також порекомендував прочитати нові книги волинського письменника Івана Корсака «На межі» та публіциста з Донеччини Юрія Дорошенка «Без догмату».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волинь» в Криму. ФОТО
11 вересень, 2013, 15:52
Відомий прозаїк презентував книгу у Луцьку. ФОТО
11 вересень, 2013, 15:26