Засновник однієї з соцмереж заробляє 6 мільйонів доларів на день

Засновник однієї з соцмереж заробляє 6 мільйонів доларів на день
Засновник і голова найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг зайняв лідируючу позицію у рейтингу найбільш високооплачуваних генеральних директорів США.

Рейтинг уклала дослідницька компанія GMI Ratings, ‒ пише Дзеркало тижня.

Аналітики підрахували, що минулого року дохід 29-річного мільярдера склав у середньому 6 мільйонів доларів на день. За 2012 рік він заробив близько 2,3 мільярда доларів.

На другому місці рейтингу ‒ з річним доходом в 1,1 мільярда ‒ виявився Річард Кіндер ‒ генеральний директор енергетичної компанії Kinder Morgan.

Замикає трійку лідерів голова компанії-оператора супутникового радіо Sirius XM Radio Мел Кармазін, який у 2012 році заробив близько 255 мільйонів доларів.

Окрім того, до десятки найбільш високооплачуваних генеральних директорів також увійшли Тім Кук (корпорація Apple) ‒ 144 млн доларів і Говард Шульц (міжнародна мережа кав’ярень Starbucks) ‒ 118 млн доларів. За підсумками опублікованого дослідження вони зайняли 5-ту і 8-му сходинку рейтингу відповідно.

Компанія GMI Ratings під час складання звіту проаналізувала діяльність близько 2259 компаній, акції яких вільно обертаються на відкритому ринку і оцінила річний дохід близько 2250 генеральних директорів. На думку фахівців, перелік провідних керівників цього року примітний тим, що вперше заробіток 10 найбільш процвітаючих голів компаній становив не менше 100 мільйонів доларів на рік. Окрім того, річна грошова винагорода лідерів списку ‒ Цукерберга і Кіндера ‒ перевищила мільярд доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Засновник однієї з соцмереж заробляє 6 мільйонів доларів на день
23 жовтень, 2013, 17:54