«Зґвалтування» неповнолітньої в Ківерцях: нема заяви - нема справи

«Зґвалтування» неповнолітньої в Ківерцях: нема заяви - нема справи
У міліції не можуть розслідувати, чи було зґвалтовано неповнолітню в Ківерцях, поки та не напише відповідної заяви.

Начальник УМВС Волині Олександр Терещук розповів, на якому етапі знаходиться справа щодо нібито зґвалтування студентки Ківерцівського медичного коледжу, - повідомляє ТРК «Аверс».

Нагадаємо, ЗМІ опублікували інформацію про те, що неповнолітню студентку ніби зґвалтували кілька чоловіків.

Спочатку дівчина розповіла, що сама була не проти групового сексу: «Під час перевірки вони відібрали пояснення від потерпілої, в якому вона вказала, що дійсно в ніч із 5 на 6 жовтня вона мала статеві зносини з кількома чоловіками, але будь-якого примусу з боку останніх не було, тобто статеві акти відбувалися добровільно», - йшлося у повідомленні на сайті УМВС Волині.

Проте головна учасниця подій розповіла зовсім іншу історію.

Наразі за розслідування взялася прокуратура і версія міліції змінилася.

Начальник слідчого управління УМВС Волині Анатолій Петрушин підтвердив, що дівчина вказала лише на одного ґвалтівника: «Взагалі, було п'ятеро чоловік, які там були в компанії. В статеві зносини входив лише один... Інших стосунків не було».

До слова, під час спілкування зі студенткою, вона розповіла, що з нею зв’язувалися правоохоронці і цікавилися, чи буде вона писати ще раз зустрічну заяву, в якій підтвердить, що ні до кого претензій немає.

Ще один цікавий факт – Анатолій Петрушин озвучив цитати з особистої переписки у соціальній мережі журналіста та головної учасниці історії про зґвалтування.

Олександр Терещук теж зробив свої висновки. Головний правоохоронець краю відзначив: справа делікатна, тому некоректно надавати її розголосу.

Також він зауважив: без заяви постраждалої нічого не буде і що потерпіла не підтверджує факту зґвалтування.

«Остання інформація, що нічого не було, не знаємо… То що порушувати? Да, тут грань є. Можна було б порушити кримінальне провадження, но воно було б по-любому закрито, тому що вони відмовляються від цього сьогодні… Після цього я дав команду всі тяжкі злочини реєструвати в ЄО… Мається на увазі порушувати кримінальне провадження зразу…» - розповів він.

«Яка ситуація – у нас є потерпіла і вона повинна заявити, був відносно неї злочин, чи не був. Свідки можуть різне говорити. У нас є потерпіла. Зараз остання інформація в мене, що вони відмовляються від усього, то що ми можемо розслідувати, коли людина відмовляється..?» - додав правоохоронець.

Отож, якщо сексуальний злочин проти неповнолітньої і справді був, то потенційний ґвалтівник і досі гуляє на волі з почуттям безкарності. Він не відповідатиме за злочинні дії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Судячи з логіки нашого **головного міліціонера** -нема заяви від потерпілої нема злочину... гестаповців слід би було виправдати адже заяв від потерпілих теж не було як і не було тіл ними вбитих таспалених людей... пане терешук ви вже щось забалакались... до вас було багато різних міліціонерів та такий бардак щей публічний вони не робили... пора вам пора...
Відповісти
Нехай би це була дочка когось з батьків цих мажорів.І заява би була і гвалтівника б вже давно арештували.А ТАК ПЕРЕЛИВАЮТЬ З ПУСТОГО В ПОРОЖНЕ.
Відповісти
Останні новини
«Зґвалтування» неповнолітньої в Ківерцях: нема заяви - нема справи
19 листопад, 2013, 07:42
У Луцьку перекриють вулицю
18 листопад, 2013, 21:05