У селі на Волині почали добудовувати школу

У селі на Волині почали добудовувати школу
у селі Мар’янівка Горохівського району розпочалося зведення добудови до школи.

Двоповерхове приміщення, у якій розмістяться гімнастичний клас, тренажерний зал та великий спортзал з роздягальнями та тренерською, планують завершити у 2015-му році.

Кошти на будівництво виділили з державного бюджету за сприяння народного депутата України Сергія Мартиняка. Напередодні виборів він пообіцяв, що допоможе мешканцям містечка здійснити багаторічну мрію. Ще тоді розпочали готувати експертну оцінку та проектно-кошторисну документацію, на яку депутат витратив понад 65 тисяч гривень.

Нині будівельники ПАТ «Луцьктехмонтаж» закладають фундамент будівлі та планують завершити ці роботи до кінця листопада. Взимку у планах будівельної компанії - виготовлення металоконструкцій та формування каркасу новобудови.

Лише у цьому році на будівельні роботи держава виділила приблизно 450 тисяч гривень, ще 3 мільйони гривень планують закласти у бюджеті 2014 року. Загальна вартість будівництва об’єкту згідно проектно-кошторисної документації - 7 мільйонів 630 тисяч гривень.

«Ми багато років чекали початку будівництва спортзалу, а зараз спостерігаємо, як швидко зводиться фундамент - і тішимося. Ми навіть не забороняємо дітям спостерігати за процесом будівництва під час уроків, бо для нас – це історична подія, свідками якої став весь шкільний колектив», - ділиться переживаннями директор школи Ольга Осоховська.

За її словами, заняття з фізичної культури багато років поспіль відбуваються, або у навчальних кімнатах, де діти грають шахи, або у підвальному приміщенні школи, де є кілька тенісних столів. Заняття з гімнастики вчителі змушені проводити у навчальних кімнатах, де розстилають для цих потреб мати. У школі ж нині навчається 367 учнів 1-11-их класів, тому потреба у просторому спортзалі – нагальна проблема усієї громади.

Депутат Верховної Ради України Сергій Мартиняк активно взявся реалізовувати мрії в життя, оскільки вважає, що діти повинні мати доступ до якісної освіти та ефективного дозвілля.

«Думаю, новий спортивний комплекс, який ми зводимо поряд зі школою, стане центром дозвілля для молоді, адже його площа дозволить проводити тут спортивні турніри, організувати безліч спортивних секцій, де зможуть розвиватись та зміцнювати своє здоров’я діти. Сподіваюсь, що нам вдасться, повною мірою, залучити кошти держави та збудувати спортзал у найкоротші строки», - висловив припущення народний обранець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У селі на Волині почали добудовувати школу
25 листопад, 2013, 18:00