Водії луцьких маршруток відмовляються возити почесних громадян міста

Водії луцьких маршруток відмовляються возити почесних громадян міста
Луцький журналіст і письменник Андрій Бондарчук стверджує, що йому хамлять водії маршрутних таксі, якщо той заявляє про своє право безкоштовного проїзду як почесний громадянин міста.

Про це йдеться у дописі Андрія Бондарчука, розміщеному у Колонці автора на ВолиньPost.

Один з таких випадків стався у маршрутного таксі № 27-а о 11:20 26 листопада, - пише Бондарчук.

«Простягнув своє посвідчення «почесного громадянина Луцька», підписане міським головою, яке дає дає право безоплатного проїзду у міському транспорті. Не перебільшу – таким користуються в Луцьку 2-3 людей».

- А це ще що таке? – нервово вибухнув водій, ніби я замість законного документа простягнув шматок картону. – Таких (!) не возимо. Понаписують всякого… Я вас не повезу. В мене не написано возити таких (!), - і тицьнув пальцем у перелік пільгових категорій.
- У вас перелік датований 2012 роком, - кажу. – Ви ж бачите.
- Я нічого не знаю. А за посвідченням прийдете у міську раду...

І безцеремонно засунув моє посвідчення собі в кишеню».

Бондарчук пише, що лише категорична вимога повернути документ, який він не має права конфісковувати, і запевнення, що він його сам принесе Бондарчуку, вплинули.

«Випадок, про який я розповів, за три останні місяці трапився зі мною втретє», – пояснив почесний громадянин міста.

Нагадаємо, звання Почесного громадянина міста Луцька міська рада присвоїла Андрієві Бондарчуку у липні 2013 року.

Нагадаємо також, у жовтні 2012 року під час засідання виконавчого комітету заступник луцького міського голови Юрій Вербич заявляв, що почесним громадянам міста не надається безкоштовний проїзд, адже вони не включені до переліку категорій громадян, які мають право на пільговий проїзд.

Довідка


Згідно з положенням про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька», яке затвердила міська рада ще у 2010 році, почесні громадяни мають право на позачерговий прийом з особистих і службових питань посадовими особами, безкоштовний проїзд усіма видами міського транспорту (за винятком таксі) при пред’явленні посвідчення, щомісячну грошову допомогу при досягнені пенсійного віку, безкоштовну підписку на газету «Луцький замок» та безкоштовне медикаментозне забезпечення за рецептами лікарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у нас усі лучани - почесні громадяни свого міста. давайте усім робіть безплатний проїзд
Відповісти
100 % якщо міська рада така розумна то давайте видільте з фонду преміальних мера суму і давайте її на проїзд "почесним"... + за такою ж аналогією давайте нехай почесні безкоштовно затарюються в буратіно... СЛАБО???
Відповісти
нема- нема пільг. Нам пенсійний щоденну пеню за несплату нараховує і не питають де брати гроші, ще й арешт за 1000 гривен на авто накладають.
Відповісти
Власть за чужой счёт ценит людей. "Почётных граждан" пусть одарят ежемесячными деньгами, а не льготами в коммерческом транспорте.
Відповісти
Влада все робить за чужий рахунок. Влада - не виробник, а орган насилля. А "рахунок" цей - з кишень платників податків.
Відповісти
і ще трохи про водіїв.Як дістало вже стояти по 10 хв біля ТАМ-ТАМу !!!Сьогодні в маршруті №1 простояли цілих 3 зміни світлофору !!!Тобто міг їхати і бути вже десь біля стадіону,а вн стояв і чекав з відкритими дверима в такий холод!!! Андон!!!
Відповісти
Ну і нічого,не вмер ж?) В Львові чи в Одесі ти б стояв по 20 хвилин!
Відповісти
Але ж ми не у Львові і не в Одесі.
Відповісти
Щож цей Бондарчук таке зробив, що йому дали "почесного громадянина міста", щонебудь придумають аби безплатно їздити, між іншим цей водій цілий день їздить, щоб заробити якусь гривню для сім"ї, а тут заходять всякі бездарі в маршрутку і хочуть заїхати на халяву,нехай попробують з 6-ї ранку до 22-ї вечора виїздити за кермом автобуса по місті то зрозумілиб що це нелегкий хліб.
Відповісти
Згоден повністю! Вистачає тих пенсіонерів,які сунуться в ті маршрутки по своїх посвідченнях,більшість з яких не передбачувані на безкоштовний проїзд у маршрутках.І ще плюс ці почесні громадянини...Цей Бондарчук нічого ні для міста не зробив ні для лучан щоб йому давати таке звання.Хто він такий взагалі?
Відповісти
Пенсіонери – Казли! От знахабніли, лізуть вони в маршрутки. Вийшов на пенсію – і в могилу його, щоб не заважав жити молодим і розумним.
Відповісти
Цiкаво, за якi такi заслуги перед державою остання надала пiльговi преференцii "почесним громадянам мiста"?
Невже резикували своiм життям задля та на благо украiнського народу та держави?
Хоча самi у цьому виноватi.. Чим думають тi люди, що постановляюють такi закони? Чим думають тi люди, що обирають таких посадовцiв?
Відповісти
справді,на луцькі маршрутки ще гріх жалітись. В цьому я цілком погоджуюсь з коментарем пана "кента".
пільги - це харашо. Яле по факту - це не більш як дешева подачка від влади, ще й за чужий рахунок. Частіше всього такі пільги собі (пільговикам) дорожче обходяться. Пригадайте як деякі кволі дідусі-бабусі, змушені принижуватись перед всіма в маршрутці відстоюючи свої "привілеї", під хамські вигуки водія..
В свою чергу я вперше чую прізвище Бондарчук, і на жаль, чи не на жаль, нічого не знаю про його заслуги перед містом, чи перед тими хто йому вручив цю чудопільгу. Можливо мені має бути соромно за це, але не факт.
Нічого проти не маю щоб цей, "почесний" громадян, чи інші люди в яких є пільги, статуси, бонуси їздили в громадському транспорті безкоштовно. Але було б все набагато простіше, якби влада оцінювала статуси вище згаданих громадян у фінансовому еквіваленті, а не якимись сумнівними паперами і ксівами. Всім би жилось простіше і комфортніше, коли б кожен з нас був спроможний платити за себе, завжди, вчасно і по вартості.
Відповісти
1. Водії сволочі
2. Влада сволочі
3. Почесні громадяни сволочі
4. Коментатори сволочі
5. Люди сволочі
Як же я люблю волинян, ви такі добрі, чуйні і гостинні.
Відповісти
Останні новини
Водії луцьких маршруток відмовляються возити почесних громадян міста
07 грудень, 2013, 17:32