35 фільмів про життя Євромайдану. ВІДЕО

35 фільмів про життя Євромайдану. ВІДЕО
Невеликі фільми-історії про революцію 2013 року на YouTube збирають десятки тисяч переглядів та транслюються на іноземних каналах.

Все це ‒ ініціатива кінематографістів BABYLON'13, ‒ пише Українська правда. Життя.

«Зараз для українського кіно відбувається важливий момент: воно знаходить контакт з глядачем, чого не було протягом десятиліть», ‒ каже кінознавець Володимир Войтенко.

«Нашими роликами більше Аль-Джазіра цікавиться, аніж вітчизняні канали. Це звісно, жарт, але вони їх транслювали. Турецькі канали просять ролики без субтитрів, про нас написав Hollywood Reporter, а в Україні крім «Громадського ТБ» канали нас ігнорують», ‒ розповідає режисер Володимир Тихий.

Режисери кажуть, що сама ініціатива BABYLON'13 виникла від великого бажання щось робити, впливати на протест. Так само, як арт-спільнота організувалась у спільноті «Страйкплакат» і вигадувала цікаві слогани для плакатів і навіть цілу серію «Я – крапля в океані», режисери взялися фільмувати людей та різні історії на Майдані.

В об’єктив потрапили «самооборонці», спецпризначенці, спонтанні кухарі Євромайдану, мітингувальники, піаніст у КМДА та багато інших історій з революційного життя столиці і не тільки.

Останні зйомки відбувались у Донецьку. На ще не до кінця змонтованому відео видно, як агресивні мешканці сходу кидають у бік зовсім нечисленних прихильників Євромайдану образи та звинувачують у тому, що вони заважають працювати.

«Ідея щось робити витала в повітрі, і ми в неї судорожно вчепились. Я почав телефонувати до Володі Тихого, до Марини Вроди, зателефонував своїм знайомим, колегам, друзям і запропонував зустрітись на Михайлівській. Так все почалось», ‒ пригадує молодий продюсер Денис Воронцов з Луганська.

Втомлений від недоспаних ночей і виру подій, у який всі активно включились ще місяць тому, Денис пригадує, що саме на Михайлівській і зняли першу історію BABYLON'13.

«Буквально протягом кількох годин зорганізувались, привезли обладнання. В мікроавтобусі по дорозі обговорювали концепцію. Повернувшись на Михайлівську і приступили до зйомки першого ролику з назвою «Вавилон 13. Пролог». Назву ми придумали пізніше. Але почали знімати 30 числа», ‒ каже Денис.

Назва BABYLON'13 пов’язана з багатьма асоціаціями. І з фільмом «Вавилон ХХ» Миколайчука, людьми, які говорять різними мовами, і з тим, що «Йолка – як вавилонська вежа», пояснює Войтенко.

Режисери знімають і монтують відео безплатно. Поки триває кампанія по збору коштів на «Спільнокошті», їм із грошима намагаються допомогти прості люди. «Вони приходять приносять і гроші. Насправді таких благодійників не так багато, але це дорожче за все», ‒ підкреслюють кінематографісти.

Ще якийсь благодійник на своїх ресурсах розмістив рекламний банер з посиланням на канал Youtube «BABYLON'13» з доступом до 30 мільйонної аудиторії США, Канади. Усі фільми можна переглянути на каналі BABYLON'13 у YouTube.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На "Jскара" подавайте або у Канни - там на вас чекають "талановиті" режисери!!!:) Після помаранчу теж багато всякого було, но потім так раптово і пропало і нікому не було цікавим, ну може окрім головних "акторів"!:)
Відповісти
Ригі не оцінять, їм "Владімєрській централ" і "Бригада" подобається ))
Відповісти
Ти бреши але не забрехуйся!
"Владімєрській централ" - це пісня, а не фільм! Я розумію, що ти маленькій, виріс на "Спенч Бобі" тому і агресія така від тебе пре. Но нічого:"...и тебя вылечат"!!!:)
Відповісти
бездельники-параноики..)))
Відповісти
Останні новини
35 фільмів про життя Євромайдану. ВІДЕО
25 грудень, 2013, 13:15