Записи з відеореєстратора Чорновол могли змонтувати, ‒ МВС

Записи з відеореєстратора Чорновол могли змонтувати, ‒ МВС
У Міністерстві внутрішніх справ наполягають, що запису з відеореєстратора з машини журналістки Тетяни Чорновол для об’єктивності слідства мало ‒ потрібен сам відеореєстратор.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров, ‒ пише ЛігаБізнесІнформ.

«На жаль, об’єктивності не було, оскільки деякі політики були присутні на місці вчинення кримінального правопорушення, втручалися в діяльність правоохоронних органів, що є незаконним, і в деякому сенсі може підпадати під ознаки кримінального правопорушення. Ви знаєте про те, що був вилучений відеореєстратор певними особами з автомобіля постраждалої. У нас є інформація, що Арсеній Яценюк передав запис, знятий з відеореєстратора, до Генеральної прокуратури, але самого відеореєстратора немає. Він все-таки повинен надійти до слідства, і ми повинні об’єктивно дослідити інформацію, в тому числі призначити певні експертизи, які дадуть нам можливість чітко сказати, що не було ніякого монтажу, ніякого зовнішнього втручання», ‒ сказав Татаров.

Татарів відмовився назвати на прохання журналістів, хто саме вилучив відеореєстратор, відзначивши тільки, що він був переданий представникам опозиційних сил. Татарів розраховує, що сьогодні слідству вдасться переглянути запис з реєстратора.

«Ми думаємо, що він сьогодні надійде до органів досудового слідства, і нам простіше буде переглянути цю інформацію, зорієнтуватися, версії якісь прогнозувати. Бо там чітко буде видно, де вона рухалася, хто за нею рухався, які дії активні робилися», ‒ сказав він.

На питання журналістів, чи вилучила міліція записи з камер зовнішнього спостереження в районі події, Татарів відповів, що, за законами криміналістики, це робиться в першу чергу ‒ обстежуються камери спостереження на всіх довколишніх заправках, в барах і ресторанах.

Нагадаємо, на Чорновол напали сьогодні вночі в Борисполі. Зараз Тетяна знаходиться в лікарні, у неї ‒ струс мозку, зламаний ніс, множинні гематоми. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Чорновол ‒ автор і блогер порталу Українська правда, громадська активістка. Останній її матеріал в блозі був опублікований вчора, 24 грудня, ввечері. Журналістка виклала фотографії заміського особняка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Раніше писала критичні матеріали про генпрокурора Пшонку, президента Віктора Януковича, главу президентської адміністрації Сергія Льовочкіна, секретаря РНБО Андрія Клюєва та інших високопосадовців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ага, змонтований запис, а весь майдан це просто сон...
Ось яка наша влада і міліція!
Відповісти
Сеня! Поверни реєстраторрр!!!
Відповісти
а слабо глянути з камер спостереження Бориспільської траси???
Відповісти
Останні новини
Записи з відеореєстратора Чорновол могли змонтувати, ‒ МВС
25 грудень, 2013, 14:56