Студенти заявили, що їм дали стипендії

Студенти заявили, що їм дали стипендії
Стипендії виплатили майже у всіх вишах України, але ще декілька продовжують чекати грошей, – заявляє президент Української асоціації студентського самоврядування Єлизавета Щепетильникова.

За її словами, всі документи з боку вищих навчальних закладів були подані відповідно до дат, як вимагає законодавство, після чого до Державного казначейства України були передані запити на платіжні доручення. Але з боку казначейства відповідні рахунки вчасно проплачені не були, що й призвело до затримки виплат стипендій, – пише Радіо Свобода.

Щепетильникова відзначила, що саме розголос, який надала студентська громада проблемі невиплати стипендій, і привів до погашення боргів.

Представниця Студентської координаційної ради Младена Качурець наголосила, що неприпустимим є повторення цієї ситуації і сказала, що «студентство постійно триматиме руку на пульсі».

За словами Качурець, Студентська координаційна рада направила інформаційний запит до казначейства щодо встановлення осіб, через яких стипендії не виплачувалися.

Качурець також не виключила, що проблема полягала не стільки в незлагодженій роботі казначейства, скільки в імовірно великому дефіциті українського бюджету.

Днями віце-прем’єр з гуманітарних питань Костянтин Грищенко заявив, що заборгованість зі стипендій студентам виплатять грошима з російського траншу кредиту в три мільярди доларів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тим хто на Майдани ходив нічого не треба було платити! Вони ж проти влади, то яка їм стипендія?! Нехай їм би Тягнибок з Яценюком платили!:) Все по справедливості і по чесному!!!
Відповісти
Для виплати студентам степендії існують підстави, передбачені відповідними нормативними актами. В яких нічого ні про які майдани не написано.
Відповісти
Так на майдані не існує ніяких актів, все державне - це зло, ганьба і слава україні... про що ви лепечете? Тут ви грамотні, постановами керуєтесь, а призови до захоплення влади, адмінбудівль, перекриття руху на автомагистралях... це теж прописано, за порушення, у Кримінальному кодексі і Законі України! то як з приводу цього?!:) не несіть пургу і не виставляйте себе на посміховисько зі своєю "правотою"!
Відповісти
спочатку підлікуй мозги. потім подумай як ти сам себе обісрав ) про закони і ТД
Відповісти