У Черкасах міліція зірвала показ фільму про Межигір’я. ФОТО

У Черкасах міліція зірвала показ фільму про Межигір’я. ФОТО
Кілька десятків міліціонерів силою прорвалися до місця показу альманаху «Відкритий доступ» у Черкасах – на сходи Центру дитячої та юнацької творчості.

Перед тим люди намагалися живим ланцюгом втримати правоохоронців, на підмогу підходили навіть звичайні перехожі, ‒ пише Українська правда з посиланням на Прочерк.

Міліціонери відтиснули людей, піднялися на сходи і стали перед екраном, де мали транслювати фільм. Представники «Демальянсу» в Черкасах разом з співорганізаторкою показу Наталією Соколенко намагалися вберегти техніку. У той же час міліція спробувала зламати екран, на якому планувалася трансляція фільму. Перед тим під час сутичок правоохронцям таки вдалося зламати проектор, ‒ повідомила активіст Таїсія Плахута.

Активістів, які закликала міліцію не ламати обладнання, вони відтягували в різні боки. Організаторам довелося скасувати показ фільму.

Люди виконали гімн України.

Раніше заборону показу фільму правоохоронці пояснили тим, що організатори неправильно оформили заявку на масовий захід. Мовляв, у них є дозвіл на збирання людей і встановлення наметів. Утім, на показ фільму немає. Безпосередньо на показ фільму прийшло близько сотні черкащан.

Як відомо, протягом 2013 року «Відкритий доступ» був показаний приблизно в 20-ти містах України. У більшості міст невідомі перешкоджали показам. Так, 27 вересня був зірваний показ у Києві. У Черкасах в будівлі, де показували альманах, шукали вибухівку. На показі альманаху в Донецьку і Севастополі відключили світло. У Сімферополі в двері приміщення, в якому проходив показ, кинули димову шашку. У Миколаєві показ альманаху намагалися зірвати двічі, зокрема працівники МНС заборонили проведення заходу через нібито несправність електрощитової. Зірвати показ намагалися і в Одесі.

У Броварах місцева влада перешкоджали показу фільму «з метою збереження громадського спокою». Останній випадок спроби зриву показу відбувся 25 жовтня: у Трускавці за 5 хвилин до початку показу альманаху у приміщенні «Народного дому» зникло світло.

Довідка

«Відкритий доступ» ‒ документальний фільм-альманах. Події, зображені в альманасі, розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації», за ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти. Фільм-альманах складається з 5 новел: «Межигір’я» (автор ‒ Володимир Тихій), «Афганець» (автор – Дмитро Коновалов), «Школа» (автор ‒ Сергій Андрушко), «Дім з химерами» (автор ‒ Жанна Довгич), «У кутку» (автор ‒ Дмитро Тяжлов).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Комунізм повертається.... прикро проти режиму комунізму боролися в 90 роки наші батьки....і що з того вишло свободи слова нема. Просто закривають рота....... Українці дивіться не просріть свою державу.......
Відповісти
Гевалт! Низабудемнипрастим!
Відповісти
321.змістовно.що там в луганску нєчєго кушать?в тролі пашол .в тітушкі нєвзялі-хілий..
Відповісти
Повний абсурд від влади! це ознака їхнього страху і паніки! Вони - не адекватні! Сцять! Так діють тільки справжні боягузи, злочинці, що не здатні реально оцінювати ситуацію, що склалася в країні. Вони розуміють, що їхній крах неминучий і він наближається, це лише питання часу. Тому, під страхом внутрішніх репресій, кремлівська хунта в Україні змушує підллеглих виконувати злочинні накази і доручення по адміністративінй лінії, на всіх рівнях.
Відповісти
Кіна нє будет, електрічество кончілось!
Відповісти
Рано чи пізно прийдеться комусь відповідати за все!!!!!
Відповісти
Останні новини
У Черкасах міліція зірвала показ фільму про Межигір’я. ФОТО
05 січень, 2014, 16:33