У центрі Луцька спиляли древню ялинку. ФОТО

У центрі Луцька спиляли древню ялинку. ФОТО
У Луцьку біля будинку за адресою Шевченка 1, що у центрі міста, поблизу управління освіти Луцької міської ради, спиляли ялинку, якій більше 60 років.

Дерево спиляли у суботу, 4 січня, - повідомили на гарячу лінію ВолиньPost.

У повідомленні йдеться, що спилювала ялинку група людей, яких, мовляв, найняла жителька будинку, розташованого поряд. Також спиляли березу, яка росте біля ялини.

Станом на 8 січня ялинка досі знаходиться у дворі управління освіти Луцької міської ради. Її не прибрали, лише стовбури розпиляли на менші частини.

Мешканка будинку за адресою Шевченка,1а Любов Семенюк розповіла, що дозвіл на спилювання дерев має. Його, за її словами, надав виконком Луцької міської ради у 2009 році.

Однак сам документ жінка продемонструвати не змогла, посилаючись на те, що відклала його "у довгий ящик" і його буде складно знайти.

Любов Семенюк розповіла, що дерева спиляли для того, щоб зробити під'їзд для автомобіля з вулиці Шевченка. Жінка бідкається, що управління освіти міськради та Волинський окружний адміністративний суд(знаходиться поряд з її будинком на вулиці Словацького, - ред.) постійно "відбирають" територію.

За словами Любові Семенюк, вона не може ніяким іншим чином під'їхати до свого будинку, бо дорогу, яка була раніше, тепер обгородили парканом будівлі адміністративного суду.

Крім того, жінка стверджує, що ялинка та береза були в "аварійному стані". "Там постійно валяться гілляки, особливо, коли ураган. Я вже казала дітям, щоб обходили ті дерева", - пояснила Любов Семенюк.

За її словами, дерева, що знаходяться поряд з будівлею управління освіти, нещодавно падали. Так, одне дерево, пошкодило приміщення установи.

Жінка зазначила, що зверталася у комунальне підприємство "Зелене господарство міста Луцька", однак там "сказали заплатити 900 гривень за один стовбур". "Що я дурна платити такі гроші за один стовбур?" - заявила жінка. Тому Любов Семенюк вирішила спиляти дерево "своїми силами" та попросила це зробити знайомих.

Вона розповіла, що деревину з ялини та берези планує використовувати для розпалювання каміну у власному будинку.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда зазначив, що у 2009 році дозвіл на спилювання дерев надавали не Любові Семенюк, а комунальному підприємству "Зелене господарство міста Луцька".

Натомість спилювання дерев 4 січня 2014 року відбулося з порушенням, оскільки для цього треба брати ордер в департаменті житлово-комунального господарства міськради.

"Оскільки такого ордеру вона не брала, то було вчинено порушення. Але ми детальніше розберемося завтра на комісії", - зазначив Гламазда.

Посадовець пояснив, що питання будуть розглядати 9 січня на засіданні постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Там вирішать, яких заходів вжити до порушниці.

Любов Семенюк бідкається, що паркан суду збудувували прямо перед вікнами
Любов Семенюк бідкається, що паркан суду збудувували прямо перед вікнами

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що там пляшка біля поліна робить?
Відповісти
То не пляшка, то - "квітка"
Відповісти
ну спиляли да й с пиляли, там даже люди не ходять,..
жопа якась за хатами , - а написали шо центр
Відповісти
спилював ялину її син. "жопа за хатами" - це територія любові семенюк, яка разом з сином роками не прибирають біля власного помешкання. а ялинку вони спиляли на території газону управління освіти. ще й намагалися вивезти цю деревину. І дерева зовсім не були аварійними. вони б ще років із 60 простояли. їх то покарають, а дерев не вернеш.
Відповісти
нафіга їм під'їзд до будинку? в неї ж авто немає.
Відповісти
Хто б ще ті страшні ялини-монстри повирубував
Відповісти
То я прийду і біля вашої хати повирубую, коли вас вдома небуде. Можна?
Відповісти
Замість коментів організуйте людей на наведення порядку в державному парку садово-паркового мистецтва навколо боголюбської лікарні.Користі буде більше.
Відповісти
Ця сім'я - це хворі на голову люди. Вони вважають що всі їм щось винні.
Відповісти
А чому ніхто не верещав коли зрізали ялинкі біля луческа і березовий гай біля пластмасового
Відповісти
Де ти чуєш що тут хтось верещить? Просто висвітлюють проблему. Коли люди незаконно проникають на чужу земельну ділянку і втіхаря зрізують чуже дерево - потрібно таких карати?
Відповісти
Напроти ательє "Зося" (Ковельська,2)спиляли три голубих ялини віком 40-50 років.
Може хто знає, кому руки "чесалися".
Бо і пеньки постарались ліквідувати.
Тільки на фото й залишились.
Відповісти
Ну чому лучани нічого не цінують...Та та ялинка краще виглядає ніж її будинок, який тепер видно. Люди просто деградують. Надіюсь на відповідне рішення, згідно якого з них хоча б штраф візьмуть. Хоча я б заставив її та тих хто зрізав посадити 60 ялинок, тобто за кожен рік по ялинці.
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька спиляли древню ялинку. ФОТО
08 січень, 2014, 14:38