Проти мітингувальників у Києві могли застосувати зброю, - міліція

Проти мітингувальників у Києві могли застосувати зброю, - міліція
В Управлінні МВС заявили, що проти учасників заворушень на Грушевського міліція мала право застосувати вогнепальну зброю.

Про це заявив начальник Управління масових та спортивних заходів ДГБМВС України Олег Матвєйцов, - повідомляє Еспресо.TV.

«Це передбачено ст.12 Закону України «Про міліцію», - сказав він.

Як зазначають в МВС, Стаття 12 Закону України «Про міліцію» чітко вказує, що у разі групового нападу на працівників міліції, що загрожує їхньому життю та здоров`ю, правоохоронці мають право застосовувати вогнепальну зброю.

За словами Олега Матвєйцова, учора міліціонери діяли не також жорстко, як дозволяє їм у цій ситуації закон.

Стосовно тих, хто вчиняв активні протиправні дії застосовували лише спеціальні засоби активної оборони, які використовуються під час несення служби з охорони громадського порядку.

Зокрема, це сльозогінний газ, спеціальні засоби для відстрілу гумовими кулями несмертельної дії та світло-шумові гранати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Регионалы, совершенно не понимающие в какой они стране живут, решили, что драконовскими законами они запугают всех, загонят по норам и спокойно сфальсифицируют выборы? Получите и распишитесь. На улицы вышел Его Величество «коктейль Молотова». И теперь, никто из вас, богатых и красивых, не гарантирован, что бутылочка с горячей смесью не полетит в вашу машину, в ваш ресторан, в ваше «поместье». Или вы всерьез думаете, что переловите всех тех ребят, которые сегодня жгли машины на Грушевского? Или тех, кто еще не жег, но посмотрев запись, теперь очень хочет? Вы открыли такой ящик Пандоры, что мало не покажется. Так что бейте Клюева, Колесниченко и Олийника, пока не убежали. Именно они, вкупе с тупорылым гарантом и слишком «нежным» Левочкиным заварили всю эту кашу. Жизнь уже никогда не будет такой как раньше. Уже никогд
Відповісти
Останні новини
Проти мітингувальників у Києві могли застосувати зброю, - міліція
20 січень, 2014, 14:52