У Луцькраді знову «пропихнули» питання скандальної музичної школи на сесію

У Луцькраді знову «пропихнули» питання скандальної музичної школи на сесію
У Луцькій музичній школі №1 хочуть позбутися приміщення, яке належить закладу, а у Луцькраді задумуються, як можна заробити на будівлі.

Про це стало відомо під час засідання постійної депутатської комісії Луцькради з питань комунального майна та приватизації у вівторок, 21 січня.

За словами директора Луцької музичної школи №1 Ольги Чуріної, на балансі закладу знаходиться нежитлове приміщення, яке вже багато років не використовується і через це руйнується.

Через брак коштів музшкола не може собі дозволити утримувати цю будівлю. Трудовий колектив закладу, який, згідно зі статутом, має погоджувати всі дії, пов’язані із здачею приміщень на баланс або під приватизацію, погодив передати будівлю на баланс міськвиконкому. Хоча на ньому школа може і заробити, здаючи в оренду.

На останнє працівники закладу не погоджуються, ще пам’ятаючи приватизаційні махінації, які відбувалися із приміщеннями школи за часів попереднього керівництва.

На запитання членів комісії, чи можливо відмовити колектив, Ольга Чуріна зазначила що працівники уже прийняли своє рішення.

Зі слів начальника відділу управління майном міської комунальної власності Луцькради Алли Грабко, розташування будівлі – вигідне, адже воно знаходиться у центрі Луцька. А не заробляти на ньому, даючи йому пустувати, – безгосподарність.

Вона зазначила, що у разі прийому виконкомом приміщення на баланс, його можна здати в оренду. Оскільки стан будівлі – незадовільний, ймовірний орендар повинен буде попіклуватися про його ремонт.

Окрім того, Грабко додала, що поблизу будівлі є й ділянка землі площею приблизно 0,01 гектара, яку можна використовувати як автостоянку. Щоправда, земельна ділянка «не оформлена».

«Якщо ми не знайдемо орендаря для приміщення, то будемо виставляти на аукціон на продаж», – додала Грабко.

Вислухавши інформацію, члени комісії підтримали проект рішення щодо передачі приміщення на баланс виконкому міськради.

Нагадаємо, питання уже розглядали під час сесії міськради. Тоді депутати відмовилися приймати його на баланс виконкому, побоюючись «чорної приватизації».

Приміщення школи, яке хочуть віддати виконкому
Приміщення школи, яке хочуть віддати виконкому

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так хто ж директор муз. школи: Чуріна чи Грисюк? Щось ви не домовились з ВН. Тут сам ху@ не розбере.
Відповісти
а не кривицька ?
Відповісти
Нє, Алєгрова!
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді знову «пропихнули» питання скандальної музичної школи на сесію
21 січень, 2014, 16:03