72-річному активісту Майдану приписують «екстремізм»

 72-річному активісту Майдану приписують «екстремізм»
72-річного пенсіонера Миколу Пасічника із Вінницької області звинувачують в організації масових правопорушеннях.

Його затримали 22 січня на вулиці Грушевського у Києві, під час «обшуку» його речей дописали сім коктейлів Молотова, - пише Gazeta.ua..

Зараз Пасічник перебуває у столичній лікарні швидкої допомоги, у нього струс мозку і розірвана губа, - розповів його син Денис Пасічник.

«Перший суд відбувся 25 січня. Тоді батькові присудили 2 місяці арешту у вигляді запобіжного заходу. 27 січня запобіжний захід змінили на домашній арешт. Думав наступного дня відвезти батька у Ладижин. Перед тим вирішив повести його на обстеження. Лікар сказав, що травма серйозна і він має хоча б днів десять провести у них. Зараз він лежить у лікарні», - сказав він.

«Видно, що батько хворий. Він млявий, постійно скаржиться на головні болі. Вчора сказав, що дуже хоче скуштувати кусень сала із часником. Але тверде він їсти не може — від удару у нього повністю розірвана губа. Може їсти лише кашки і перетерті супи», - додав Денис Пасічник.

Син Миколи Пасічника розповів, що 22 січня його батько на один день приїхав до Києва, щоб взяти участь в урочистій ході до дня Соборності.

«Коли батько приїхав у центр, якраз почалися сутички. Він підійшов до вулиці Грушевського подивитися, що там коїться. І просто не встиг відбігти від «Беркуту». Один із міліціонерів вдарив його по обличчя дубинкою і батько втратив свідомість. У нього діагностували струс головного мозку», - розповів він.

Денис Пасічник зауважує, що до Києва батько його приїхав із торбиною: у ній було дві рибини, шматок сала, півхлібини, дві півлітрові пляшки мінеральної води і туалетний папір. Це підтверджується протоколом опису. Слідчий до переліку речей дописав ще 7 пляшок коктейлів Молотова.

«У суді кажуть, батько правою рукою кидав вибухові пристрої і бив працівників міліції та «беркутівців». А вона у нього вже кілька років не працює», - додав він.

За освітою Микола Пасічник - електрозварювальник. До 2008 року працював на будівництві. 1 січня разом із дружиною Тамарою Миколаївною відсвяткували золоте весілля. Мають доньку, трьох синів, семеро онуків і правнука.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
72-річному активісту Майдану приписують «екстремізм»
30 січень, 2014, 15:53