«Думали, що це тітушки», - командир Волинської сотні про «Свободу». ВІДЕО

«Думали, що це тітушки», - командир Волинської сотні про «Свободу». ВІДЕО
Члени Волинської сотні самооборони Майдану, які постраждали у Києві в сутичці в приміщенні Мінагрополітики, стали заручниками непорозуміння, вважає командир Волинської сотні, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Про це Данильчук заявив у ефірі Громадського ТБ.

Нагадаємо, після того, як Рада Майдану прийняла рішення звільнити приміщення Мінагрополітики, «виселяти» його прийшли активісти ВО «Свобода». Приміщення було під контролем громадського руху «Спільна справа», які є ідейними опонентами «Свободи». Виникла сутичка, в якій постраждало троє учасників Волинської сотні самооборони Майдану, яка саме «квартирувала» у будівлі Міністерства.

«Коли відбувся штурм, для мене було незрозуміло, хто саме штурмує. Наша сотня отримала інформацію, що невідомі штурмують приміщення. Ми на восьмому поверсі. Був тільки один рій – інші були на харчуванні. Ми відтіснили нападаючих до першого поверху, і тільки тоді дізналися, що це – свої нападають. Коли з’явився депутат від «Свободи Едуард Леонов і сказав: «Слава Україні», - пригадав Данильчук.

«Думали, що це якісь провокатори, тітушки», додав він.

«Троє наших добровольців поранені, вони зараз на підпільному лікуванні. Тому що в лікарню вони не можуть потрапити, бо там можуть потрапити в лапи правоохоронців», - каже Данильчук.

«Сподіваюся усі зроблять висновки. Якщо таке рішення приймається – то можна зразу не вриватися, не стріляти. А принаймні мегафоном крикнути: «Хлопці, така-то річ давайте виселятися», вважає Павло Данильчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От тобі і "Свобода", а такі вже революціонери, на беркут піти "кишка тонка", то на своїх нападають
Відповісти
Останні новини
«Думали, що це тітушки», - командир Волинської сотні про «Свободу». ВІДЕО
31 січень, 2014, 00:34