Луцька міськрада програла суд громадській організації

Луцька міськрада програла суд громадській організації
Луцька міськрада програла суд Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

Мерія обмежила громадським діячам доступ до Генплану міста, - пише Гурт.

Такі дії муніципалітету суд визнав незаконними.

Справу розглядав Луцький міськрайонний суд.

Інформаційний запит на доступ до Генплану Луцька Центр направив ще у 2009 році, проте до розгляду по суті справу суд розглянув лише через чотири роки. Запит на доступ до графічної складової Генплану Центр надсилав у рамках моніторингового дослідження відкритості генпланів для громадян.

Тоді інформаційні запити громадська організація надіслала до 196 міських рад країни.

Оприлюднити документ Луцька міська рада, як і більшість інших міськрад, відмовилася. Представники органу місцевого самоврядування зазначили, що усі доступні матеріали вже розміщені у Інтернеті і ознайомитися з ними можна на офіційному сайті.

Проте на веб-ресурсі громадські активісти знайшли лише основне креслення, відтак – вирішили оскаржити відсутність доступу до Генплану Луцька у суді.

«Приємно, що останнім часом судова практика винесення рішень у справах щодо доступу до генпланів змінюється. Рішення про надання графічної складової Генплану були винесені по відношенню до Сімферополя та Севастлополя. Тепер - черга Луцька. Вірю, що ця практика пошириться і на решту українських міст», - говорить юрист Східноукраїнського центру громадських ініціатив Вадим Сабінін.

Щодо того чи рішення суду набрало законної сили, представники Східноукраїнського центру громадських ініціатив повідомили: «Ми оприлюднили інформацію, яку нам надіслав суд. Рішення було проголошене 28 січня. Представники міської ради були на цьому судовому засіданні. Для оскарження у них з часу проголошення було 10 днів. Ми документів про подання апеляції не отримували. Тому чи оскаржила міська рада це рішення ми не знаємо».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.