Україну на «Слов’янському базарі» представлятиме співачка з Волині

Україну на «Слов’янському базарі» представлятиме співачка з Волині
Цього року на міжнародному фестивалі мистецтв «Слов’янський базар», який відбудеться у Вітебську з 12 по 18 червня, Україну представить луцька співачка Галина Конах.

Про це розповіла сама співачка.

За її словами, їй самій про це стало відомо 19 березня. Цього дня члени журі національного відбору фестивалю одноголосно вирішили, що саме влинянка поїде захищати честь України на міжнародному музичному фестивалі.

«Чесно кажучи, я вперше взяла участь у подібному відборі, адже завжди ставилася до цього скептично. Але моя колега Алла Опейда розповіла про старт регіонального відбору фестивалю «Слов’янський базар» на Волині і порадила мені взяти у ньому участь», – каже співачка.

Спочатку, каже Галина Конах, вона потрапила на прослуховування у Ківерцях, яке проводив продюсер з Москви Володимир Ільїн.

«Я прийшла, заспівала, і вони були приємно вражені. А потім зателефонували і сказали, що треба їхати до Києва на національний відбір», – розповіла Конах.

Під час закритого прослуховування у Києві вона заспівала дві пісні різними мовами. Першу – сербською, другу – українською.

Свій вибір Галина пояснює тим, що це фестиваль слов’янських мов, тому сподівалася, що члени журі візьмуть це до уваги. Так і трапилося.

За словами співачки, не останню роль зіграв її сценічний образ, адже продюсер Юрій Квеленков, який опікується учасниками відбору (екс-чоловік та екс-продюсер Каті Бужинської – ред.) наголосив, що він побачив лише одну людину, професійно підготовлену до конкурсу.

«На останньому прослуховуванні залишалося 12 найсильніших учасників, з яких мали відібрати лише одного кандидата від України. Ось оголошують результати і кажуть, що одноголосно вибрали Галину Конах, яка представить Україну на «Слов’янському базарі», – пригадує виконавиця.

На сьогодні Галина уже розпочала підготовку до фестивалю, працює над репертуаром та сценічним образом.

Також Галина Конах зараз – у пошуках фінансів, адже підготовка до фестивалю, каже, вимагає, окрім сил та часу, ще й чимало грошей.

«Потрібна досить значна сума, і на жаль, у мене таких коштів немає. Тому не відмовлюся від будь-якої фінансової допомоги, аби гідно представити Україну на міжнародному фестивалі. Це для мене перший і останній шанс взяти участь у цьому фестивалі, тому що він має вікові обмеження – до 30 років, а мені буде 29. Тому на помилку не маю права», – зауважила співачка.

Довідка
Галина Конах народилася 1982 року у селі Седлище на Волині.

Навчалася грі на фортепіано у Маневицькій музичній школі. Вищу освіту здобула в Інституті мистецтв ВНУ.

У репертуарі має пісні на 15 мовах світу. Працює у різних музичних жанрах, проте перевагу віддає джазу.

Брала участь у багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Зокрема у 2001 році здобула гран-прі на Всеукраїнському фестивалі «Золота підкова», у 2002-му – першу премію на фестивалі «На хвилях Світязя», у 2005-му – гран-прі на Всеукраїнському фестивалі авторської пісні та співаної «Обереги України», у 2010-му – гран-прі на Міжнародному фестивалі «Чорнобильські мотиви» тощо.

Галина Конах та гурт «Резус Блюз» є постійними учасниками міжнародних джазових імпрез, а саме «Флюгери Львова», «Арт-Джаз-Корпорейшен», «Джаз Без», «Музичні джазові діалоги».


Міжнародний фестиваль мистецтв «Слов'янський базар» – музичний і мистецький фестиваль, який щорічно проводиться у Вітебську з 1992 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодчина!
Відповісти
Я дуже горда за Галину нехай їй щастить.
Відповісти
І я радію, що Галочці нарешті пощастило! Щастя тобі і успіху!
Відповісти
до 35 рокiв можно брати участь:)
Відповісти
Останні новини
Україну на «Слов’янському базарі» представлятиме співачка з Волині
20 березень, 2012, 18:24