Люстрація на Волині поки відкладається

Люстрація на Волині поки відкладається
Питання люстрації тимчасово відкладуть, аби провести її в законний спосіб після прийняття відповідного законодавства.

Про це йшлося під час прес-конференції керівництва Волиньради у понеділок, 3 березня.

За словами голови облради Валентина Вітра, за розтлумаченням юридичного змісту поняття «люстрація» обласна рада звернеться до Верховної Ради України.

Після цього, мовляв, і займуться «очищенням» чиновницьких рядів на Волині.

Перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик додав, що після прийняття закону про люстрацію цим процесом займеться державна люстраційна комісія.

«Ми люди державні і чекаємо на закон про люстрацію. Я не проти, щоб громадськість створювала громадські люстраційні комітети, але все має бути на законному рівні», – підтримав колег заступник голови облради Ігор Гузь.

Також Гузь зазначив, що на посадах очільників структурних підрозділів облдержадміністрації не можуть знаходитися ті ж люди, які були на цих посадах під час режиму Януковича.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: люстрація
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цілком погоджуюся із даною заявою!Щоб все було на підставі закону із пред'явленням фактів і висвітленням причин-чому хочуть зняти ту,чи іншу людину,робити аналіз ситуаціі.Бо звільнити потрібно всіх,якщо спиратися на доноси,які пишуть люди(у нас доброзичливців вистачає!),а ставити на їхнє місце немає кого бо у всіх "рильця в пушку"...а хто буде працювати?!Хто буде піднімати країну з руїн?!Ті,які хочуть дорватися до державного корита і самим творити,що здумається...???Потрібно завжди дивитися,що людина зробила для людей реального і що ще планує зробити але приймати до уваги на якісь надуті абстрактні ідеї,а розглядати конкретні бізнес-плани.
Відповісти
Закон - дишло.
Скільки у нас є "непійманих злодіїв"...Якщо лишити їх,то що ж зміниться?
Де зміна СИСТЕМИ?! За що ГИНУЛИ наші ГЕРОЇ?!
Відповісти
Підтримую!А то у нас в Луцьку вже все повиходило поза всякі межі розумного!"Люструвати"хотіли всіх без перебору!А якщо людина все життя розвивала установу,в якій працювала то,чому її потрібно звільняти?Щоб на її місце прийшов зелений юнак і лише втілював у життя свої амбіції?!То в чому правда?!А як якісь виникають форс-мажори(як з вторгненням Росії),то всі в один голос починають говорити,що потрібно залучати людей з досвідом!!!А Ви ж їх всіх піддали "люстрації",для чого старий режим? От в цьому і відповідь:коли все добре то,здається,що будь-хто зможе керувати,а в екстренних випадках зразу бажать за досвідом!Я за те,щоб молоді люди приходили на засади заступників і набиралися досвіду,і тоді з'єднати ці складові успіху:розум,ініціативність і досвід для успішного розвитку нашої області!
Відповісти
А хто,кому дав право вирішувати,хто злодій,а хто-ніНаші Герої загинули за те,щоб скинути тирана,за Україну в Європі,за розвиток країни,а не за бардак і беззаконня!Хто захоче в Євпропі бачити країну,в якій не поважають закони і царює "самопроизвол"?'Задумайтесь над цим!
Відповісти
То якщо цей закон ще не вступив в силу, то чому Пустовіт звільняє начальників управлінь? Відать переживає, що по закону усіх звільнити не вийде адже не всіх рильце в пушку. А тоді де ж взяти портфеликів для своєї братії?
Відповісти
Чому не підпав під люстрацію начальник управлінна по нагляду за судами Юрченко О.?
Всі обвинувачення для судів проти демократів, майданівців готував і підписував особисто саме Юрченко О. - права рука родича Пшонки, бувшого прокурора області Параки А.А.
Відповісти