Лідер «Правого сектору» «воював» у волинських лісах з «Беркутом»

Лідер «Правого сектору» «воював» у волинських лісах з «Беркутом»
Волинська журналістка Леся Бондарук у статті «Волинські дороги лідера «Правого сектору» розповіла про знайомство із Дмитром Ярошем, яке відбулося ще 20 років тому у Луцьку.

«Дмитра Яроша ЗМІ сьогодні цитують особливо часто. Гострий розум та глибокі судження керівника «Правого сектору» цікавлять багатьох журналістів. Спостерігаючи за зростаючою популярністю Дмитра, я згадую, як 20 років тому цей сміливий хлопець із Дніпродзержинська ходив повстанськими стежками Волині», - йдеться у статті Волині-нової.

Леся Бондарук розповідає, що із керівником «Правого сектору» знайома давно. А тому зовсім не здивована, що в епіцентрі подій на Грушевського фігурує саме організація, яку він очолює.

«Правий сектор» об'єднав тих, хто десятками років готувався до боротьби. Не за владу, а за зміну старої радянської системи. Якби серед них не виявилося Яроша, це був би нонсенс», - зауважує журналістка.

Леся Бондарук пригадує як у серпні 1994–го в актовому залі головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки проходила конференція Конгресу українських націоналістів. Для участі в ній прибуло чимало гостей із різних куточків України.

«Із Дрогобича приїхав письменник Василь Іванишин, на той час він очолював «Тризуб». Разом із ним конференцію відвідали три сотні цієї організації. Крім них, до Луцька із Дніпропетровської області прибув Дмитро Ярош зі своїм товаришем Ігорем Іванченком», - розповідає вона.

«Тут і відбулося їхнє знайомство з членами організації, яку в подальшому Ярошу довелося очолити. Після офіційної частини конференції гості поїхали на екскурсію повстанськими стежками нашого краю — у Новий Загорів Локачинського району та урочище Вовчак Турійського. Думаю, що перебування на батьківщині УПА також підштовхнуло східняків до патріотичної боротьби, яку вони ведуть протягом двох десятиліть», - вважає журналістка.

Зокрема розповідає, що через два роки Дмитро Ярош знову побував на Волині - у червні 1996–го в урочищі Вовчак був запланований всеукраїнський молодіжний патріотичний табір.

«Автобуси з молоддю з інших регіонів на кордоні нашої області правоохоронці завернули, але 62 члени волинського «Тризуба» не погодилися на вимоги міліції і три дні вистояли в оточенні 350 бійців «Беркута». Чого тільки не робили міліціянти, щоб примусити нас поїхати додому. Навіть польову кухню конфіскували. Але жителі ближніх сіл виручили з посудом, і вже за дві години ми їли смачний борщ», - йдеться далі у статті.

«Одним із героїв тих подій був і Дмитро Ярош. Дорогою з Горохова до урочища міліцейський патруль не пустив його машину (він тоді керував Всеукраїнським «Тризубом»). Тож можете уявити подив дільничного міліціонера, який наступного ранку побачив у таборі Дмитра, котрий преспокійно пив каву біля вогнища. Як виявилося згодом, голова Волинського братства ОУН і УПА Мелетій Семенюк із лісником провели хлопця повстанськими стежками в обхід «Беркута». До речі, трьох луцьких членів табору побили та заарештували, але патріотично–виховний захід усе ж відбувся. Ще тоді, у 1996 році, двобій із «Беркутом» виграли націоналісти», - завершує статтю Леся Бондарук.

Слава Стецько та Дмитро Ярош, 1995 рік.
Слава Стецько та Дмитро Ярош, 1995 рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 39
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тепер зрозуміло і конику вороному. От що збиратимете?
Відповісти
Навіщо ви рекламуєте тут цього божевільного?
Відповісти
Божевільний ти Каляся, а йому СЛАВА!!!!!
Відповісти
За такими "божевільними" майбутнє України !!!
Відповісти
За такими "божевільними" майбутнє України!
Відповісти
Коля піди вдарся головою об одвірки,зроби гарну справу,зроби це заради себе і заради нас українців.
Відповісти
Ярош - нормальний, ті його виступи,які бачила закликають до хороших справ. Просто багато гадів присмокталось і паскудять все
Відповісти
Нормальный человек с автоматом не ходит .и окружение в масках не держит (один уже до держался',неизвестно чем Ещё закончится)
Відповісти
Где он с автоматом ходил ? пруф или балабол
Відповісти
Ну тогда нормальных поубивают и пересажают кремлевские подонки, тогда лучше быть с автоматом и маске.
Відповісти
Здрасьте - не ходит. А для защиты?
Відповісти
Сидідтимеш друг ти незабаром, або свї посадять, або КАЦАПИ!!!
Відповісти
Провозглашенная ныне в Киеве власть — незаконная по форме, бандитская по сути и нацистская по идеологии. И Ярош этому способствовал напрямую.
Відповісти
Александр якщо ван не подобається тут жити то допобачення....Нацисти то ті хто про це найбільше кричить. Я нацистів ще не бачила, вони в нас як чупакабра - всі говорять а ніхто не бачив
Відповісти
Ты можешь сама чухнуть с Украины.или по лесам прятаться бандерлога.
Відповісти
Усе попереду... побачите.. війни хочете? Батьки наші в 2-у Світову їх повибивали, то вони до 1990-их з переляку сиділи в схронах( так боялись смерті), як вам радість жити з цею кривавою нечістю, то живіть, з часом і ви будете їх ,нациків, вибивати.. нацизм- це загибель для кожної нації!!!!!!!
Відповісти
обьясните мне как юристу. в чем же е незаконность, в том что вас не спросили???
Відповісти
revolver.revolved, объясните как юрист: в соответствии с каким положением конституции был отстранен презик янукович?
Відповісти
Президент добровольно покинул страну под предлогом вранья про то что его собирются покалечить...и что на его соратников совершено нападение, кадый из тех кого якобы побили, потом выступил и признал что Янукович врет ...все живы здоровы...согласно. Президент который свалил и его не могли найти неделю...он сложил полномочия автоматически.... и без вопросов....власть получила верховна рада и кабинет министров...пока не будут перевыбрана власть снова, все справедливо и в правильном русле...а янукович нам нахер не нужен...
Відповісти
тут лучше нужно задать вопрос, каким образом "презик янукович" через конституционный суд изменил обратно устрой государства???
Відповісти
Не було тоді СНУ. Дозвіл на проведення конференції погоджувався з тодішнім "дрібнобуржказнонаціоналістичним" ректоратом ВДУ
Відповісти
Тепер зрозуміло звідки ноги ростуть та долярики капають
Відповісти
Правда не то, что пишут. Браво, журналисты опередили повий
Відповісти
Не понял, почему моих коментариев нет
Відповісти
"Дмитра Яроша ЗМІ сьогодні цитують особливо часто..."
Занадто часто - аж підозріло, якщо взяти до уваги, що кілька років "тризубом", очільником якого є ярош, дуже щільно займалось сбу. Репресували добру половину активу, а з професійного революціонера - як з гуся вода. Навіть під час подій майдану справу не відкрили, хоча відкривали на значно менш одіозних персон.
Відповісти
Максим - ТРОЛЬ!!! 1000%
Відповісти
Бидло кремлівське, прикрий рот!
Відповісти
Ярош крут
Мой голос за него!
Відповісти
Если русский любит Россию — он патриот.Если украинец любит Украину — он бандеровский националист.Если русский говорит «хохол» — он по-доброму иронизирует над представителем братского народа.Если украинец говорит «москаль» — он выявляет этим свою националистическую, антироссийскую сущность.Если русский митингует — он отстаивает свои интересы.Если украинец митингует — он отрабатывает американские деньги, выплаченные ему в антироссийских целях.Если русский президент общается с американским президентом — он налаживает отношения между двумя странами.

Если украинский президент общается с американским президентом — они оба плетут антироссийский заговор.

Если русский говорит на русском языке — он просто русский.

Если украинец говорит на украинском языке — он Бендера недобитый.

Если президент России декларирует пророссийские лозунги — это нормальный президент

Если президент Украины декларирует проукраинские лозунги — он проамериканский и антироссийский президент.

Если русское правительство не соглашается с украинским правительством — оно отстаивает национальные интересы.

Если украинское правительство не соглашается с русским правительством — хохлы абарзели
Відповісти
МОЛОЧАГА В ТОЧКУ.... РАСПОСТРАНИТЬ И ДАТЬ МОСКАЛЯМ ПОЧИТАТЬ ... ИГДЕ ТУТ НЕПРАВДА???????
Відповісти
Це ж Ярослава Стецько!!
А я думаю, знайоме обличчя.
А потім побачив підпис під фото.
Відповісти
Ярошу бажаю вірних побратимів, терпіння, наснаги...не втрачати віри у світлу перемогу і народ України!!!
Відповісти
Істину кажеш брате!!!
Відповісти
Що означае ведення 20-літньої патріотичної боротьби? Проти кого? Патріотичною можна звати таку діяльність, яка викликає у людини щирий захват і любов до української мови, пісень, одягу, літератури, традицій та фольклору. Навряд чи міліція або "беркут" стурбувались би від присутності молодиків, що співають пісні, або декларують вірші у вишиванках. Ми маємо поважати один одного, не зважаючи на національні, релігійні, будь-які відмінності. Адже люди повстали від нестерпного засилля безконтрольної влади , яка розкрадала країну. Кожен громадянин України повинен розуміти, що влада не повинна бути засобом щвидкого збагачення. Вона має бути втіленням вищої відповідальності за життя мільйонів людей.
Відповісти
А что это у него за значок на груди? случаем не орел третьего рейха?? знаете, я конечно не против националистов, но борьба просто тупо ради борьбы - это вечная история украины. ну свергли они режим януковича и что дальше? теперь надо бороться с москалями? и если Ярош такой сторонник чистой украинской нации, независимости и т.д., то почему он не чурается взаимодействия с америкосами, которых весь мир ненавидит за насаждаемую демократию. почему он сторонник вступления в ЕС и натовских войск на территории Украины?? поправьте меня если я дезинформирован
Відповісти
Slava Ukrajinie.
Відповісти
СКУПАЮ У ЧОРВОНОМУ МОРИ
Відповісти
Продам гараж 0685643216
Відповісти
ЗВЕРНЕННЯ ДМИТРА ЯРОША ДО УРЯДУ УКРАЇНИ ТА ДО СПІВВІТЧИЗНИКІВ

Уряде України!

Дорогі співвітчизники!

Я звертаюся до всіх вас. Ми – єдиний народ, незалежно від того, хто є за національністю є кожен із нас – українець, росіянин, єврей, кримський татарин, грузин, вірменин, поляк, болгарин, грек чи будь-хто інший.

У цей тривожний час ми, як ніколи раніше, зобов’язані згуртуватися.

Росія стягує свої війська до українських кордонів, демонстративно брязкає зброєю, залякує українських громадян. Кремль, ігноруючи норми міжнародного права та свої зобов’язання, підтримує колабораціоністів у Криму, встановлює маріонетковий режим. Ми маємо бути готовими до того, що російська влада не зможе вгамувати своїх імперських амбіцій і розпалить війну за приєднання нових територій. Кримський півострів – ласий, але надто малий шматочок землі, щоб угамувати апетит імперії. Москві потрібна вся Україна. Сто років тому почалася Перша світова війна за переділ світу. Зараз стараннями Путіна світ стоїть на порозі Третьої світової війни, яка повністю перекроїть карту світу або взагалі підведе світ до загибелі.

Я звертаюся до уряду України. Необхідно терміново підготуватися до можливого початку російського вторгнення. Уряд зобов’язаний невідкладно:

Сформувати ставку верховного головнокомандування;

Підготувати штаб військ до початку активних дій на захист територіальної цілісності та незалежності України та протидії вторгненню окупаційних військ;

В разі початку агресії оголосити окупантам вітчизняну війну;

Оголосити всезагальну мобілізацію населення, сформувати озброєні бойові загони;

Забезпечити поставки зброї з країн-членів НАТО;

Підготувати до знищення зброю, транспортні засоби та об’єкти Військово-морських сил України, які можуть потрапити до рук колабораціоністів і окупантів;

Вивезти вглиб країни запаси озброєння зі складів, розміщених на територіях, що потенційно можуть бути захоплені ворогом;

Створити батальйон територіальної оборони;

Сформувати диверсійні групи з офіцерів та прапорщиків, військовослужбовців-резервістів спецназу;

Розробити план можливих шляхів пересування механізованих колон російських військ, підготуватися до завдання по них точкових ударів;

Сформувати партизансько-диверсійні групи, які в разі початку окупації діятимуть на території противника.

Ми і далі сподіваємося, що потенційний конфлікт з Росією вдасться вирішити дипломатичним шляхом. Але сьогоднішні дії кремлівського режиму показують, що Отто фон Бісмарк мав рацію, говорячи: «Договори з Росією не варті й паперу, на якому вони написані». Тому ми повинні бути готовими перейти в активну фазу опору окупантам.

Співвітчизники! Ми не повинні дозволити ворогу здійснити бліцкриг на території України.

Силами українських патріотів ми маємо завадити будь-яким діям противника на нашій території.

Якщо чобіт російського солдата топтатиме нашу землю, ми зробимо все, щоб окупант дорого заплатив за це. Ми пам’ятаємо, що Росія заробляє гроші, переганяючи нафту і газ на Захід через нашу трубу, – тому ми знищимо цю трубу, позбавивши ворога цього джерела фінансування.

Нехай земля горить під ногами окупанта, нехай він захлинеться своєю кров’ю, ступивши на нашу територію.

Ні кроку назад! Не дозволимо озвірілому тоталітарному режимові Москви розпалити Третю світову війну!
Відповісти
Останні новини
Лідер «Правого сектору» «воював» у волинських лісах з «Беркутом»
06 березень, 2014, 17:04