Гектар луцького парку хочуть повернути громаді через слухання

Гектар луцького парку хочуть повернути громаді через слухання
Звернення до міського голови щодо проведення громадських слухань про повернення у власність громади гектара землі парку імені 900-річчя Луцька хоче ініціювати депутат міськради Сергій Сівак.

Цей шмат землі поблизу вулиці Космонавтів виконком віддав у приватні руки у 2001-ому році 9 людям, – пише Волинська газета.

І хоч Сівак звертався до міськради із проханням проголосувати за скасування цього рішення виконкому, утім частина парку ще й досі знаходиться у приватників, імена яких, до слова обранець громади знає, утім каже, що «не час» їх озвучувати.

«Рішення, яке ми двічі виносили на сесію, не приймалося. А зважаючи на те, що воно є суспільно значиме і дотичне до інтересів багатьох людей, маємо право винести його на громадські слухання. Це – відповідна процедура. Може бути ініціатива міського голови або ж міської ради чи колективне звернення 500 жителів. Уже було колективне звернення від 306 лучан. Це мешканці вулиць Космонавтів, Верещагіна, Мазепи, Ветеранів та ін. Та й не важливо, яка вулиця, позиція лучан тут однозначна. Тож, думаю, протягом місяця ми ці громадські слухання проведемо», – каже Сергій Сівак.

Якщо те рішення виконкому таки скасують, то наступним кроком, за словами пана Сівака, буде звернення юридичного відділу міської ради до суду про визнання недійсними земельних актів на ці ділянки.

Пересторога, що ситуація із приватною забудовою у парку цілком реальна, таки є. Адже таке вже «проходили»: свого часу на території цієї рекреаційної зони, внаслідок нехитрих маніпуляцій «команди прорегіоналів» Антона Кривицького переведеної в розряд «неугіддя, зарослого чагарниками», виріс готельно-розважальний комплекс.

Він діє так давно, що, здається, вже й забулося, що ці землі також належали до парку імені 900-річчя Луцька. Із цього приводу Сергій Сівак каже: «Тоді хоч гроші надійшли до міського бюджету».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чому не можна озвучувати? закон не забороняє!
прізвища в студію!
Відповісти
столик на майдан і зібрати підписи лучан
Відповісти
А о то за "готельно-розважальний комплекс Антона Кривицького"?
Відповісти
Останні новини
Гектар луцького парку хочуть повернути громаді через слухання
13 березень, 2014, 11:22