Мобілізацію оголосили і в Луцьку

Мобілізацію оголосили і в Луцьку
У Луцьку та Луцькому районі оголосили часткову мобілізацію.

Відповідний наказ підписав військовий комісар Луцького об'єднаного міського військового комісаріату.

Нагадаємо, 18 березня військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату Олег Галак оголосив часткову мобілізацію у Волинській області.

Публікуємо наказ без змін та правок:

Указом виконуючого обов'язки Президента України від 17 березня 2014 року №303/2014 оголошена часткова мобілізація.

З метою виконання Указу

НАКАЗУЮ:

1. Оголосити та провести часткову мобілізацію на території м. Луцька та Луцького району. Всім генералам, адміралам, офіцерам, прапорщикам, мічманам, сержантам, солдатам та матросам запасу, які мешкають постійно на території м. Луцька та Луцького району, які мають мобілізаційне розпорядження або при отриманні персональної повістки військового комісаріату у визначені команди (партії), з'явитись в строк на пункти, вказані в їх мобілізаційних розпорядженнях або персональних повістках.

Військовозобов'язаним, тимчасово проживаючим на території м. Луцька та Луцького району, негайно вибути до місця постійного проживання і прибути в пункти, вказані в їх мобілізаційних розпорядженнях, а при неможливості - в військовий комісаріат по місцю перебування на військовому обліку.

2. Генералам, адміралам, офіцерам, прапорщикам, мічманам, сержантам, солдатам та матросам запасу, які не мають на руках мобілізаційних розпоряджень і не отримали повісток з військового комісаріату, виїзд за межі м. Луцька та Луцького району тимчасово обмежити.

3. Підлеглих до призову, відповідно до пункту один цього наказу, генерали, адмірали, офіцери, прапорщики, мічмани, сержанти, солдати та матроси запасу при з'явленні по мобілізації зобов'язані мати при собі документи та особисті речі, вказані і в мобілізаційних розпорядженнях і в персональних повістках.

4. Підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості, звільнити військовозобов'язаних, які призиваються відповідно до пункту один цього наказу, від роботи та служби, провести з ними повний розрахунок, виплатити їм заробітну плату та забезпечити явку в строки та пункти вказані в мобілізаційному розпорядженні або в персональних повістках.

5. Підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості доставити справну автотракторну, дорожньо-будівельну, підйомно-транспортну та іншу техніку в строки і в пункти згідно нарядів військового комісаріату.

Громадянам - власникам засобів транспорту доставити їх в строк і в пункти по вказівці військового комісаріату.

6. Громадяни України, які не з'явились при мобілізації в указані строки і пункти та керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості, а також власники засобів транспорту, які не поставили в установленні строки техніку по нарядах військового комісаріату або перешкоджаючи своєчасному з'явленню громадян та поставки техніки при мобілізації несуть відповідальність згідно Закону.

7. Наказ оголосити і роз'яснити на підприємствах, установах та організаціях, незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що значить "звільнити військовозобов'язаних...провести з ними повний розрахунок"???
Чьо за нафіг? Згідно закону робоче місце та з/пл зберігається за мобілізованим!
Відповісти
Згідно якого закону? Не путайте військові збори і мобілізацію (призов на військову службу). При призові - звільняють, місце не зберігається, компенсація - 2 мінімільні заробітні плати.
Відповісти