Крим можна було вберегти, якби влада діяла рішуче і своєчасно, - Кучма. ВІДЕО

Крим можна було вберегти, якби влада діяла рішуче і своєчасно, - Кучма. ВІДЕО
Колишній президент України Леонід Кучма переконаний, що Крим міг би залишитися українським, якби влада була рішучішою та діяла одразу, а не чекала повної окупації півострова.

Про це йдеться в сюжеті Факти. ICTV.

«Не треба з наших військових робити заручників, бо де-факто Крим уже російський і в якому стані перебувають наші військові - добре знаємо. В України була можливість зберегти Крим, якщо б своєчасно реагували на ті події, які відбувалися в Криму, починаючи з захоплення ВР Криму і уряду, там всі відмовилися. Росіяни сказали, що це не їхні військові, кримчани сказали, що теж не їхні. Про референдум взагалі мови не було. Хто там був? Терористи?Треба було і діяти відповідно до цього», - каже Леонід Кучма.

«Нині ж треба вивести українських військових та їхні родини з Криму», - з такою заявою Леонід Кучма та Леонід Кравчук звернулися сьогодні до голови Верховної Ради Олександра Турчинова.

Федералізація, яку нав’язує Росія, для України не прийнятна. Децентралізація влади та збільшення повноважень на місцях – має заспокоїти регіони. Ці кроки здатні виправити вже зроблені помилки.

«Я б хотів, щоб ми загадали 2008 рік, Бухарест, саміт НАТО і що тоді Путін сказав, що він практично не знає, що таке держава Україна», - каже президент України (1994-2005рр) Леонід Кучма.

Кримський сценарій навряд повториться у східних областях країни, впевнений Леонід Кучма.

«Те, що багато нароблено дурниць за цей час, сумнівів не має ні в тих, хто прийшов до влади, ні тих, хто в опозиції. Ці, хто прийшли до влади, не прислухалися на цей час, що треба робити було технічний уряд професіоналів, а не партійний уряд», - каже Леонід Кучма.

Чи зможе наша держава повернути втрачений півострів,який де-юре належить Росії, але де-факто ще з Україною, Леонід Кучма відповідає філософськи.

«Сьогодні один Бог знає, як далі буде розвиватися ситуація, і Путін. А більше ніхто. Ми маємо зрозуміти, що Росія звідти не піде просто так», - вважає Леонід Кучма.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
П*здеть - не мешки ворочать......абы да кабы....хорошо бывшим презикам рассуждать и оценивать ошибки тех и этих.....НО....просто нас взяли когда мы были слабые......надеюсь, что Украина окрепнет и станет на ноги
Відповісти
Да если бы они начали сопротивлятся то путин бы пошел сразу на восток тоже......
Відповісти
Останні новини
Крим можна було вберегти, якби влада діяла рішуче і своєчасно, - Кучма. ВІДЕО
20 березень, 2014, 21:50