У селі під Луцьком з острахом чекають літа

У селі під Луцьком з острахом чекають літа
Нестерпний сморід та антисанітарія вже більше чотирьох років переслідують мешканців села Підгайці, Луцького району.

Тамтешні люди розповіли, що дихають каналізаційними випарами, - пише ТРК «Аверс».

Уся проблема в пробитій стічній трубі на краю села. Попри численні звернення мешканців до сільського голови, проблема і досі не вирішена.

З дірявої каналізаційної труби уже кілька років усі відходи з місцевої школи, дитячого садка та деяких багатоповерхових будинків витікають у канаву, що при виїзді з села.

Житель села Підгайці Роман Мельник розповів: «Я живу буквально метрів 300 через поле… Особливо коли вітер з цієї сторони, то в дворі взагалі немає чим дихати, вікна не відкриваємо в будинках».

«Вода застоюється, загнивається і смердить, це є порушення санітарного режиму», - додав його сусід Петро Козібродський.

За словами людей, колись каналізацію обслуговував тепличний комбінат. Тоді відходи у канаву не витікали. Та як з ладу вийшла насосна станція підприємства, стоки почали збиратися в центрі Підгайців, тож аби вони там не застоювалася, місцеве керівництво не придумало нічого кращого як зробити отвір у трубі і спускати нечистоти в придорожню канаву біля траси Луцьк-Дубно.

«На сьогоднішній день тепличний комбінат в нас не працює, ну і звісно насоси не працюють, ну от наша сільська рада вирішила таким чином, просто взяти ось на цьому місці пробити трубу, там проламати і всі ці нечистоти виливаються на територію Підгаєць, де неподалік проживають жителі», - пояснює місцевий житель Тарас Столярчук.

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк про таку проблему начуваний, та каже, що вдіяти нічого не може, бо «усе впирається в гроші». Посадовець нарікає: якби місцеві вчасно сплачували за комунальні послуги, то і кошти може й знайшлися б.

Водночас незабаром у селі відкриють нове кафе. Його будують, за словами сільського голови, коштом громади. Тож виходить, що грошей на відбудову насосної станції та справну роботу каналізації немає, натомість гроші знайшлися на інші речі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому мешканці досі не звернулися до прокуратури???
Не пікетували сільраду, райраду і РДА?
Не перекрили трасу, врешті-решт?
Чому вони терплять?
Відповісти
так він же такий хороший, такий хазяїн. ай-йа-йа-й!!! ресотрани курва має за що будувати, землевпорядник Межигір8я вибудував, Овсіючка вже 3-тє добудовує. Баньку поставили, а ось трубу залатати - немає грошей. якщо бездар - то це діагноз.
Відповісти
Не господар він, а гівно.
Відповісти
то може то він смердить?
Відповісти
Цьому хазяїну вже нічого не світить. Рейтинг давно у нього впав. Замазався. Хоча я особисто за нього голосував. Молодих потрібно обирати. Молодих і перспективних. Коли вже людям дойде, що бізнесмен буде думати про особисті інтереси.
Відповісти