У Луцьку хочуть заборонити продаж алкоголю вночі

У Луцьку хочуть заборонити продаж алкоголю вночі
У Луцьку планують обмежити продаж алкогольних напоїв з 22:00 до 8:00 усім закладам, крім ресторанів, а останнім заборонити лише продаж на виніс.

Про це йшлося під час обговорення проекту рішення Луцької міської ради 31 березня в Центрі надання адміністративних послуг.

Як зазначив заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв, раніше вже діяла подібна заборона в місті, але вона стосувалася лише вбудований у стаціонарні приміщення магазини, тимчасових споруд та павільйонів. Тепер же пропонують заборонити продаж алкогольних напоїв з 22:00 до 8:00 усім, крім ресторанних закладів.

Підприємці не схвалили такого рішення. Власник магазину «Сова» Василь Герасим’юк зазначив, що така заборона суттєво зменшить прибутки і, фактично, змусить власників закривати магазини та звільняти людей. Особливо гостро проблема стоїть у літній період. На його думку, краще було б просто суттєво підняти ціну алкогольних виробів.

Більшість підприємців дотримуються схожих думок. Вони наголошують, що продаж алкоголю – суттєвий пункт доходу магазинчиків, який деяким допомагає втриматися на ринку.

Начальник міліції громадського порядку Володимир Солоненко заявив натомість, що дуже багато злочинів вчиняють вночі і саме у стані алкогольного сп’яніння. Особлива проблема, за його словами, є серед молоді. Солоненко зазначив, що з кожним роком збільшується кількість молодих осіб, які скоюють злочини в стані сп’яніння.

Яковлєв зазначив, що треба знайти компроміс між позицією підприємців, які наповнюють міський бюджет, і проблемами, які породжує нічний алкоголь. Він вважає, що краще зменшити дохід, але зберегти людське життя та здоров’я.

Зрештою, зійшлися на думці вивчити питання про можливість заборони не з 22:00, а з 23:00. А проголосують депутати на сесії міської ради вкінці квітня. Якщо вони схвалять, то рішення має вступити в силу з 1 червня 2014 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в тернополі та львові вже пару років така заборона діє, жоден магазин не закрився, хай не видумують.
Відповісти
Маразм. Зберегти гроші підприємців. Може ще наркотики почнем продавати, щоб останні отримали прибуток і добре себе почували "на ринку". Продають всім наліво-направо, і дітям теж. Щей жаліються. Заборонити і край. Без компромісів.
Відповісти
треба почати з того, що порядні люди вночі сплять, а не горілку купляють!
тому очевидний звязок між злочинністю та продажем алкоголю вночі існує.
якби моя воля, то алкоголь взагалі би продавався у спецмагазинах і щоб належали вони виключно місту (жодних приватників) та працювали до 20 години максимум!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть заборонити продаж алкоголю вночі
31 березень, 2014, 17:16