На Волині можуть з’явитися біженці зі сходу України

Жителі Луганської, Донецької та Харківської областей дізнаються про можливості переїзду на Волинь.

Про це повідомила директор департаменту соцполітики Волинської ОДА Світлана Мишковець під час оперативної наради у голови облдержадміністрації у понеділок, 7 квітня.

За її словами, станом на 4 квітня цього року до волинських органів влади за допомогою звернулося 47 родин, а загалом – 95 осіб, які раніше жили у Криму.

Так, 15 з них стали на облік у центрі зайнятості, 3 – вже працевлаштовані. Семеро дітей вже ходять у дитсадочки, 19 – в школи. До того ж, в одній із сімей уже народилася дитина на Волині.

Питання забезпечення пенсіями та соціальними допомогами також вирішене. «Наразі проблем із переведенням соцдопомог чи пенсій немає», – зауважила Мишковець.

Посадовець розповіла і про деякі проблеми: «Люди здебільшого хочуть проживати в облцентрі. Наразі 23 сім’ї проживають у Луцьку».

Окрім того, Світлана Мишковець розповіла, що до органів влади області звертаються мешканці Луганської, Харківської та Донецької областей, які також хочуть переїхати на Волинь. Зі слів посадовця, з Харківщини - це один пенсіонер, а з Луганщини та Донеччини – по одній сім’ї. Однак, наразі можливості розмістити їх в області немає.

Голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт звернув увагу на працевлаштування сімей з Криму і зазначив, що сподівається, що найближчим часом це питання вирішиться мінімум на 80%.

Також губернатор Волині розповів, що з Криму на Волинь приїхав один підприємець, який вже платить податки в області. Зауважив Пустовіт і те, що 5 військовослужбовців уже проходять службу в луцькій військовій частині і «виконують обов’язки, пов’язані зі службою в лавах внутрішніх військ».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Переселенці. Біженці - це втікачі з іншої країни
Відповісти
Останні новини
На Волині можуть з’явитися біженці зі сходу України
07 квітень, 2014, 10:27