Луцький ринок нерухомості - на спаді

Луцький ринок нерухомості - на спаді
Економічні негаразди в Україні позначилися на житті держави, зокрема, й на ринку нерухомості, який нині переживає непрості часи.

Цей ринок "впав у депресію", - йдеться в статті "У Луцьку ринок житлової нерухомості впав у депресію" на ВолиньPost.

Події в Криму, ситуація на Сході, перші "дзвіночки" із мобілізації чоловічого населення, – це призвело до того, що зупинилося все, ‒ відзначає директор Волинського агентства нерухомості Лариса Мусійчук.

За її словами, люди не готові вкладати у нове житло, якщо не можуть задовольнити більш нагальні потреби. Крім того, бажання купувати нові квадрати зменшує страх втратити їх через можливу війну або заворушення.

"Загроза вторгнення в Україну з боку Росії психологічно впливає на частину покупців і продавців житла. Це виявляється в процесі переговорів між покупцем і продавцем. Багато продавців не впевнені, чи готові укладати угоди купівлі-продажу саме в цей час", ‒ каже директор Луцького центру нерухомості Андрій Пінський.

Що ж стосується оренди житла, то, за словами фахівця, останнім часом попит збільшився. Це відбулося через приїзд переселенців із Криму та Східної України. Більшість із них планують проживати на Волині тимчасово, тому лише орендують житло.

Традиційно високою залишається вартість житла у центрі Луцька. Так, багато покупців віддають перевагу "сталінкам" на проспекті Волі.

"У центрі міста завжди дорожче, особливо нове житло. Наше агентство працює вже двадцять років на цьому ринку. Попит на "сталінки" та квартири у новобудовах у центрі є сталим, бо жити там престижно", ‒ стверджує Лариса Мусійчук.

Проте на активне будівництво нових багатоквартирних будинків найближчим часом розраховувати не варто, адже будівельна галузь на Волині практично зупинилася, ‒ відзначає керівник будівельної компанії "Луцьксантехмонтаж №536" Віктор Чорнуха.

"Будівельники – це лакмусовий папірець. Коли настає криза, вони нікому непотрібні, коли ж починається вихід із кризи, будівництво відновлюється", ‒ пояснює він.

За словами Чорнухи, через падіння курсу гривні ціни на будівельні матеріали зросли в середньому на 30%, а державна підтримка галузі практично припинилася. В таких умовах працювати досить складно.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький ринок нерухомості - на спаді
18 квітень, 2014, 11:25
Писанки з «мудрістю». ФОТО
18 квітень, 2014, 11:20