У скандального одеського міціліонера – волинські корені

У скандального одеського міціліонера – волинські корені
Екс-начальник Одеського УМВС Петро Луцюк (на фото), якого після кривавих сутичок в Одесі 2 травня звільнили і розпочали службове розслідування, двічі працював у Луцьку на посаді заступника начальника облуправління міліції, а також є земляком новопризначеного начальника Волинського управління ДАІ Володимира Кравчені.

Про це пише у Фейбуці волинський журналіст Василь Нагорний.

«Коли побачив начальника УМВС в Одеській області Петра Луцюка по телевізору, то пригадав, що ця людина двічі засвічувалась у Волинській області. Він у 2007-2008 роках та 2010-2011 роках займав посаду заст. начальника УМВС у Волинській області. Можете запитати в наших міліціонерів і ті підтвердять, що всі двічі видихнули, коли його переводили в інші області», - написав Нагорний.

Окрім того, журналіст процитував слова «знайомого правоохоронця»: «Навіть, якщо Аваков не просив за цю посаду «бабульки», то він все одно чемодан завіз, або міністру, або тому хто пролобіював це питання, бо інакше він не може. В цієї людини все побудовано на «зелених купюрах», хоча професіоналізму там нуль. Те, що він був в курсі розвитку подій в Одесі задовго до 2 травня, то є факт».


«Одеський начальник Луцюк народився в смт. Млинів Рівненської області та працював довгий час в органах ДАІ Рівненської області. А новопризначений начальник обласного ДАІ Кравченя на Волині народився в м. Сарни Рівненської області і теж працював в органах ДАІ Рівненської області. Обоє призначені без будь-яких обговорень, з легкої руки якогось покровителя», - додав Нагорний.

Нагадаємо, під час сутичок між проросійськими екстремістами і українськими патріотами в Одесі 2 травня зловмисники стріляли в людей під прикриттям міліції, що добре вино на відео. В результаті сутичок загинуло 46 людей, до 200 отримали травми. Наступного дня міністр Аваков звільнив Луцюка з посади начальника одеської міліції (на яку призначив його рівно два місяці перед цим - 2 березня), і наказав розпочати службове розслідування.



Як пише "Волинська газета", свого часу Луцюк піймав унікальний шанс піти на пенсію генералом, адже отримав несподіване підвищення по службі в той самий день, коли генерал-майора міліції Олександра Терещука звільнили з посади. Тільки якщо Олександра Терещука на посаду рекомендувала Партія регіонів, то Петро Луцюк - висуванець "Батьківщини" загалом і міністра Арсена Авакова зокрема.

Проте призначення недавнього начальника штабу транспортної міліції та начальника ДАІ Одеської області на посаду начальника місцевого УМВСУ після бездіяльності одеських правоохоронців під час масових заворушень 2 травня стали причиною відставки Луцюка.

Петро Луцьк народився 3 жовтня 1956 р. у смт Млинів Рівненської обл. У 1981 р. закінчив Мирогощанський радгосп-технікум за спеціальністю «Механізація сільського господарства», а в 1985 р. – Харківський юридичний інститут ім. Дзержинського за спеціальністю «Правознавство».

Упродовж 1976-2001 рр. проходив службу в ДАІ УМВСУ в Рівненській області на різних посадах. Щоправда, з приходом на посаду начальника УМВСУ у Рівненській області генерал-майора міліції Анатолія Француза Петра Луцюка було усунуто, і протягом 2001-2003 рр. він працював начальником спецміліції в Івано-Франківській області. Потім – майже передпенсійне призначення на посаду начальника Рівненського відділення інституту заочного та дистанційного навчання Національної академії внутрішніх справ України.

Як тільки ситуація дещо стабілізувалася, Луцюк повернувся на хлібну стезю в органи ДАІ, перебуваючи на посадах начальника облуправлінь в Закарпатській та Одеській областях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцюк-це хабарник з вислугою, ще один прохфесор...
Відповісти
Дуже багато вкрав, коли будували пересильний пункт тимчасового утримання мігрантів-іноземців. Ця безмозгла тварина курувала цю реконструкцію.
Відповісти
наша нова влада робить все із запізненням,скільки ще таких розкидано по різних областях і районах.Цих виродків ніхто не звільнив, вони й надалі займають керівні посади, а луценко знов буде говорити, що у них, тепер уже з аваковим, не має рентгена. Закликав людей на Майдан, ставав на коліна, мало не плакав, а тепер ..., а далі без мата неможливо висловитися.Народ розчарований - при владі імпотенти, не здатні на адекватні дії(все,що вміють працювати на камеру і свій карман).
Відповісти
Гляньте в нас в Млинові з дамби на Ікву... іщо ж ви там побачите??? найкрутіший будинок з причалом ось цього мента...
Відповісти
Заз сижу за столом з людиною яка його знає і каже мені шо то така ука шо світ не бачив і доказує мені шо він звідси і неподалік хата. Я гуглю і тут викидає волиньпост. Я в шоке.
На дибу гандона.
Відповісти
Останні новини
У скандального одеського міціліонера – волинські корені
04 травень, 2014, 14:10