Не потрібно, щоб суддівські закони були над грою, – Кварцяний

Не потрібно, щоб суддівські закони були над грою, – Кварцяний
Заслужений тренер України Віталій Кварцяний дав свою оцінку суддівства Вакса у матчі «Шахтар» – «Динамо».

Про це пише Проспорт.

Нагадаємо, донецький «Шахтар» обіграв «Динамо» з рахунком 2:0.

Екс-керманич луцької «Волині» вважає, що Вакс з перших хвилин шукав приводи для карток гравцям «Динамо».

«Сьомін правильно сказав: з перших хвилин він відчув, що будуть шукати якісь моменти для того, щоб показати гравцям картку. Коли суддя «посадив» Гармаша на жовту, вже можна було шукати привід, щоб привести його до червоної», – сказав Кварцяний.

А щодо вилучення Гармаша, то тренер переконаний, що арбітр помилився 100 відсотків.

«У цих моментах експерти все підтвердили. Є правила. Суддя повинен був простежити за тим, щоб матч поновився лише тоді, коли всі футболісти обох команд були готові до гри. Гармаш був на емоціях після травми, і на той епізод не потрібно було взагалі звертати увагу! Треба було дати йому покинути поле там, де він вибрав, а потім впустити назад, коли він підніме руку. І все було б добре і грали б нормально далі. Те ж саме з жовтою карткою на 8-й хвилині. Футболісти йдуть в стики, борються за м'яч – це ігрова ситуація», – зазначив Кварцяний.

«Найбільше тренери хочуть від суддів, щоб ті не влазили у гру. І Григорій Суркіс говорив, що арбітра не має бути видно на полі! Нас, експертів, запитують, чому ми весь час суддів чіпаємо. Але ж вони самі виходять на такий ступінь у грі, що всі інші учасники гри йдуть на другий, третій план. А першим є суддя, оскільки він влазить у гру. Не треба стільки «жовтих» давати. Ось Колліна сказав, найголовніше давайте жовту і червону картки. Це пріоритет. І подивіться, скільки помиляються лайнсмени при визначенні положення поза грою. Коли його нема, судді піднімають прапорець, страхуючи себе», – розповів екс-тренер «Волині».

«Але нам не потрібно, щоб суддівські закони були над грою, над полем. Судді повинні бути «під полем». Їх не повинно бути видно... Сам футбол від цього всього страждає... Нічого Колліна не поміняє. Нічого не поміняє. При Віхрові був порядок. Судили не гірше і не давали стільки жовтих і червоних карток. Потрібно це міняти. Треба давати грати і не «лізти» у результат», – сказав Кварцяний в ефірі телеканалу 2+2.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Не потрібно, щоб суддівські закони були над грою, – Кварцяний
09 квітень, 2012, 16:22