У Луцьку пікетуватимуть кафе

У Луцьку пікетуватимуть кафе
У Луцьку відбудеться акція протесту мешканців будинку на вулиці Кравчука.

Її запланували на 20 травня, - повідомили в прес-службі заступника голова облради Ігоря Гузя.

Початок заходу о 19:00.

В акції візьмуть участь лучани, що страждають від незаконної забудови, сильних запахів та шуму двигунів витяжної системи закладів на вулиці Кравчука, 48.

Ініціатором акції виступає депутат обласної ради Ігор Гузь та жителі будинку.

На акції будуть присутні депутати обласної ради, депутати міської ради, громадські організації та мешканці міста, - кажуть в прес-службі депутата.

Основні вимоги акції:
1. Обмежити роботу даних закладів до 22:00;
2. Перенести витяжну вентиляцію подалі від будинку, щоб усунути шум та запахи;
3. Ліквідувати добудову та літній майданчик під вікнами житлового будинку на рівні третього поверху.

Довідка

Як повідомили у прес-службі Ігоря Гузя, при будівництві торгового центру за адресою місто Луцьк, вул. Кравчука, 48/а були порушення. А саме щодо влаштування системи вентиляції, кондиціонування, нецільового використання будівлі та фактів службового недбальства контролюючими установами м. Луцька.

Дана будова зблокована з житловим 72-квартирним будинком за даною адресою.

Основна проблема в тому, що шахти трубопроводів витяжної вентиляції закладів громадського харчування, які розміщені в дані будові, розташовані під вікнами житлового будинку на відстані 4-6 метрів, що спричинює сильні запахи з витяжної системи від приготування їжі та шум від двигунів вентиляції .

Власник «First – кафе» на даху добудови під вікнами житлового будинку на рівні третього поверху відкрив літній майданчик.

Мешканці будинку та ОСББ звертались на протязі трьох років в інспекцію державного архітектурно-будівельну контролю у Волинській області, міську раду, управління ДСНС в Україні, міську прокуратуру та ряду інших установ.

Звернення не дали свого результату. Це попереджувальна акція протесту і якщо на неї не буде відредаговано, тоді мешканці будинку Кравчука, 48 будуть готові до радикальних дій для відстоювання своїх прав.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Гузь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мда...шо вже тікі не роблять....їм бачиш но лєтнік мішає....якісь дивні запахи...це все ніяких законів не порушує
Відповісти
повністю згідний
Відповісти
Пане ви му=дак?
подивіться де витяжки стоять в Тат-Там Експресі, вивели на дах дев'ятиповерхівки, чому тут так не зробити?
Відповісти
Шановний пане, ніколи нічого немала проти вашої діяльності, але Ви мене вибачте.....коли люди з кафе КАРАБАС БАРАБАС воюють не один рік то ви пікети не влаштовуєте. А щодо цієї добудови то хай самі жителі будинків скажуть що вона будувалась разом з будинками...так що бачили очі що купували. А я живу поряд і щаслива що є хоть де випита чайку теплим вечором!
Відповісти
А що чаю в дома не маэ?
Відповісти
Шановний, то для чого квартира де ваняє? Виїжджай в село і буде тобі спокій!
Відповісти
То запропонуйте добудувати кафе під вашим будинком, і в вас буде ще більше щастя!
От, в Луцьку біда - немає де "чайку" попити теплим вечором!

Пропоную назву - "КАФЕ "ЛОРЕН" ! ))))))))))))))))))
Відповісти
КАФЕ ЛОРЕН!
А я думаю, чого мені у житті для повного щастя не вистачало!
Відповісти
Після чергового пікету в Гузя запитали: "Проти чого ти виступаєш, навіщо закликаєш людей до вандалізму? На що той відповів: "та я не знаю. Товариш попросив прийти підтримати"
Відповісти
Напевно в Гузя, як в "собаки павлова" вже стійкий, набутий (а може з народження) рефлекс... але якісь вибірковий... може від "ціни питання" залежить?
Відповісти
Пора вже приїхати до Гуся в Підгайці й спитати за чиї гроші він там будує не погану хатинку.
Відповісти
то что пристрой вообще незаконно там построена то это никого не интересует,жильци дома начали протистовать еще на стадии фундамента этой пристройки,его якобы заморозили.и проблемы не в том где оно стоит а в том что оно приченяет неудобство жителям.пусть выполнят требования и работай себе хоть до 22.00
Відповісти
СТРОИТЕЛЬ
Любые манипуляии с несущими стенами опасны и ведут к их ослаблению. И сколько бы вас не успокаивали так називаемые "специалисты" что распил окон и превращение их в двери и витрины очень даже безопасно – не верьте.
Стена высотой в 30 метров и весом в десятки тонн несет на себе еще и бетонные перекрытия (около 100 штук в девятиэтажном доме)и всё что на них, стены-перегородки, мебель и т. д. Теперь представьте какое давление испитывает она на уровне первого этажа (а именно здесь прорезают двери и окна для магазинов). При таком давлении некачественный кирпич может трескатся с силой сопоставимой с силой разрыва снаряда. Это игра в рулетку, учитывая не всегда высокое качество раствора и кирпича, старение материала, частую затопляемость подвалов, что ведет к проседанию грунта в подошвенной части стены и ряд других факторов.
Мне могут возразить, что в скольких домах уже попробивали и ничего. Да результат варварского отношения к жилищному фонду будет всплывать со временем. Для прямого обрушения нужно, чтобы сошлось рад трагических факторов. Но знайте, что изувеченая стена висотного дома, в нижней её наиболее уязвимой части – один из них а возможно и главный. И чем больше будет таких домов, тем выше степень риска.
Я очень надеюсь, что Бог не допустит трагедии, как на Ровенской, но советовал бы лучанам очень внимательно отнестись к этой проблеме, ведь это безопасность вас, ваших родных и вашего имущества, зачастую единственного.
Відповісти
Ну да, більше ніяких проблем немає. Треба пікетувати кафе. Може вас більше дратують іномарки і те, як люди відпочивають? Жаба давить?)
А на рахунок радикальних дій - звіряйтесь з кримінальним кодексом. Це приватна власність і ніхто з мешканців будинку не в праві їй шкодити. Пікетувальники... Достали, чесно.
Відповісти
Шановний "..." , у Вас іномарка викликає заздрість? Дивно, чому б це. Зараз, здається, іномаркою нікого не здивуєш.
І відпочивати, до речі, треба вчитись цивілізовано, а не випорожнюватись в чужому дворі і кидати недопалки в подвіря будинку.
"Чайку" під чужими вікнами можна до 22.00 попити, але не пізніше!
І там не тільки "First cafe", а ще й Латте кафе, Престо Піца, Наш край, при чому кожен заклад має свою кухню! І всім цим доводиться дихати!
Відповісти
Вчитайтесь у мій пост, я питав на рахунок заздрощів у "мучеників", які змушені жити біля first cafe!
Ооо так, саме відвідувачі з first cafe справляють нужду у ваших дворах, це аж ніяк не "місцеві типочки" після пива і аж ніяк не сусідство з шкооою, і аж ніяк не місцезнаходження в центрі жилого масиву) це саме відвідувачі 1st, еге ж!) в точку!)))
А на рахунок того, чим ви дихаєте - вирішуйте це напряму з власниками, пікети ні до чого не приведуть, повірте)
Відповісти
Не умнічай.
Відповісти
Такі залізні аргументи пішли... Здаюсь)))
Відповісти
молодець.
Відповісти
Читай книжки, просто порада.
Відповісти
Просто порада.
Відповісти
Якшо так то давайте з Буратіно йдіть розбиратись, раз всі такі справедливі. Чи своїх не трогаєте?))
Відповісти
Козюра хай буратіно закриває якшо такий чесний
Відповісти
І ще
Чому не допоможете мешканцям будинку в привокзальному районі, де Козюра в дворі будинку замвсть майданчика будує стоянку???
Відповісти
До роботи Гузя,в армію, а не язиком молоти
Відповісти
Пикетнули-бы КОНТИНИУМ по вопросу перехода между ихним комплексом и Варшавкой. Но увы. Кишка тонка. А пользы намного больше от этого могло быть.
Відповісти
100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
І чим ця влада краща від минулою, коли закликає до радикальньих дій мешканців сусідніх будинків! Пікетує кафе, хлопця який пропрацював 8 років офіціантом за кордоном, для того щоб втілити свою мрію: відкрити власне кафе!!! За шо ми стояли на майдані, люди задумайтесь!!!
Відповісти
А де був цей хлопець, коли мешканці просили його не порушувати будівельні норми, і не робити того що він зробив. Невже не було іншого місця де можна було б реалізувати свою мрію. А хто подумав про тих, хто купував квартиру в престижному, спокійному мікрорайоні, а отримав під вікнами шум і запах від ресторанної кухні. Вони теж заплатили свої "кровні".
Відповісти
8 років за кордоном не дають права ПОГІРШУВАТИ людям житлові умови!
Вам у вікна попадав коли-небудь запах сигаретного диму, чи сусідських котлет? Не хотілось би нюхати таке щодня, еге ж?
Відповісти
На Майдані - стояли ми.
А хлопець - в той час далі спокійно заробляв гроші. А ще перед тим заробив у "братській країні".

Не треба спекулювати майданом!
Закон - один для всіх.
Кого ви, волинянине, захищаєте?
Більшість з тих, хто стояв на майдані, боролись проти вседозволеності і мажорів, що, забули вже?

А в чому, по вашому, заключається "культура" ресторації - в гарних диванах та модному інтер"єрі?
Культуру закладу створюють культурні відвідувачі.
Якщо в такому закладі більшість мажорів, депутатів, та дівчат, які зароблять непосильним трудом, це не означає, що заклад - "високої культури" )))
Відповісти
Заклад створюється під певну категорію людей.
Майдан боровся не проти " вседозволеності і мажорів", а проти "вседозволеності мажорів". Так доцільніше виражатись.
Яка у Вас логіка? Мажор (тобто людина яка має гроші) - це погано? А на що нас програмують з самого дитинства? На створення сім'ї і на побудову успішної кар'єри. Раз в людини вийшло добитись чогось, заробити певні статки, так це тепер "мажор" на якого половина людей дивиться так, ніби він щось комусь винен? І раз "мажори" збираються в цьому місці - то це говорить про рівень закладу. Де їм збиратись? На зупинці пиво пити? Для чого тоді взагалі заробляти гроші, щоб потім не витрачати їх так, як заманеться??? Не задріть, люди, НЕ ЗАЗДРІТЬ!!!
І хватить прикриватись майданом, правим сектором і т.д. Не позортесь, клоуни!
Відповісти
..., Ви, мабуть, той самий волинянин, який написав: "За шо ми стояли на майдані, люди задумайтесь!!!".
І хто після цього спекулює майданом?

Ви пишете: "Мажор (тобто людина яка має гроші)...".
Мажор - це не тільки людина, яка має гроші.
І людина, яка має гроші - не дорівнює мажор.
У нас теж є гроші, але ми не мажори.
Взагалі-то, якщо ви не орієнтуєтесь:
"Мажо́ри — загальна назва молодих людей, чиє життя та майбутнє переважно забезпечили їхні впливові або високопоставлені батьки, через що воно стало легким та безтурботним, а самі вони стали його марнотратниками."

Повторюю ще раз.
Власники даних закладів істотно, підкреслюю, ІСТОТНО погіршили людям житлові умови.
Ви взагалі розумієте, що це таке - погіршення житлових умов?

Ви питаєте, яка у мене логіка?
Краще поясніть, яка логіка у Вас: чому 1 людина здійснює свою мрію за рахунок погіршення житлових умов для 100 людей? Чому дані 100 людей повинні миритись з погіршенням житлових умов?

"Мажори, мрії, не заздріть"... А, взагалі-то, я розумію Вашу логіку: "мажор" побудував кафе, а всілякі задрипанці, чи, як ви кажете, клоуни, йому, бідному, заздрять.

Ви писали: "Не позортесь, клоуни!".
У мене таке враження, що я переписуюсь із школярем.
Відповісти
На пікеті було скільки людей?)
Відповісти
Ви намагаєтесь говорити про те, чого не розумієте.
Або ви просто звичайний інтернет-тролль.
Відповісти
Я так розумію, що Гусь за всю свою кар'єру навчився тькики пекитувати!!!)))
Відповісти
ви мабудь забули що в приміщеннях громадського харчування не курять, так що не обманюйте самі себе!!!
Відповісти
я розумію, як би то було гендельня, де збираються пияки, так ні, генделики вам не заважають, вам заважає культурна ресторація. Це сутність нашої нації, Гусь хоче пропіаритись, а вам аби обурюватись, хоча я впевнений що ніякого запаху у вас не стоїть під вікном. Але шо я доказую, це те саме що доказувати росіянину що в них неправду по тв показують.
Відповісти
А в культурних закладах витяжки гудуть тихіше? Чи запахи нейтралізуються якимось чином?
Відповісти
Ця "культурна ресторація" як ви називаєте, де люди з криші плюють перехожим на голови, недивлячись ні на старших, ні на діток. Впевнені що ніякого запаху немає? То у вас позакладало і вуха ( бо шум біля витяжок , як на злітній смузі) і все решта, зверніться до лікаря,може ще зможе допомогти.Треба совість мати, щоб так нахабно брехати, хоча як недавати людям спокійно жити, бо воно бач " працює". Але дасть Бог , що і свого не треба буде, нете щоб не чужого....
Відповісти
Звісно добре, що хлопець трудився, щоб втілити свою мрію в реальність, але його права закінчуються там де починають права інших. В цьому випадку якщо це хороший хлопчина, він міг відкрити кафе так, щоб це не приносило дискомфорту іншим. Я не експерт, щоб казати чи справді там порушуються права, але інколи таке буває що закон і совість ідуть врізнобіч.
Відповісти
Так, по-тихому, права там порушуються виключно у "вічно невдоволених". Повірте, перенесли б витяжки, знайшли б щось інше))
На рахунок прав ви вірно написали, однак даний тезис працює в двох напрямках: з одного - незадоволені жителі, "страдальці", а з іншого - приватна власність.
Відповісти
"...хлопця який пропрацював 8 років офіціантом за кордоном..."
Ну і що?
Знаєш, скільки людей працюють за кордоном, щоб купити собі квартиру?
І от вони приїжджають додому, купляють квартиру в хорошому будинку, а потім хто-небудь відкриває поряд ресторан/булочну, а вентиляція з кухні йде у вікна квартир. Це ненормально.
Відповісти
К сожалению данный бар " Латте " оставил негативное впечатление, скорее даже не сам бар, а его владелец, который не умеет себя вести и общается с людьми как со скотом, унижая их словесно.... хотя мы приехали не подаяния просить. Обычно так себя ведут люди приезжающие из глубинки в город. Так что мой совет, если есть чувство собственного достоинства и вы хотите заказать банкет не стоит туда ходить и выслушивать все унижения, которые изливает эта особа. В Луцке огромное количество баров и кафе с отменной кухней и дружелюбными владельцами....
Відповісти
Хто власник first cafe?
Відповісти