У Нововолинську з крана тече вода, як пиво

У Нововолинську з крана тече вода, як пиво
Аварійність водогону, по якому доставляється вода в оселі нововолинців, перевищує допустиму норму утричі, однак коштів на реалізацію проекту, що дасть змогу покращити ситуацію, у міській казні немає.

Про це розповів директор підприємства «Нововолинськводоканал» Яків Приступа, інформує Волинь-нова за 10 квітня.

За його словами, сталеві труби, по яких тече вода, використовувались більше п'ятдесяти років, вони майже повністю зношені.

Втім уже розроблений проект на його заміну, що дасть змогу підвищити якість питної води. Але реалізація цього проекту коштує 10 мільйонів гривень.

Підприємство «Нововолинськводоканал» житлово-комунального об'єднання минулий рік завершило зі значними збитками. Їх спричинило у першу чергу збільшення цін на електроенергію, які змінювалися шість разів, на усі, в тому числі й паливно-мастильні, матеріали.

За рік тариф на електроенергію, яка становить третину усіх витрат водоканалу, збільшився на 22,8%.

Крім того, на сьогодні підприємство перебуває у фінансовій ямі через заборгованість перед ним державного підприємства «Волиньвугілля». Шахти винні водоканалу 1 мільйон 130 тисяч гривень.

Суд, куди звернулося керівництво водоканалу, виніс рішення про стягнення заборгованості з шахт на його користь. Однак виконавча служба не поспішає це робити, адже вугільні підприємства переживають теж не найкращий період.

У той же час «Нововолинськводоканал» заборгував ПАТ «Волиньобленерго» за спожиту електроенергію також більше мільйона гривень.

«Ми зверталися в обласну держадміністрацію з проханням вплинути на ситуацію, однак поки що безрезультатно», – доповів на сесії міської ради Яків Приступа і звернувся до депутатів за допомогою, висловивши побоювання, що з дня на день рахунки підприємства можуть бути заблоковані.

Наразі на сесії прийняли рішення зобов'язати керівництво водоканалу розробити заходи для покращення якості води, вишукуючи власні резерви. Підготувати схему оптимізації, попрацювати з боржниками щодо своєчасної оплати за надані послуги. А також ще раз звернутися до голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, щоб посприяв у погашенні заборгованості вугільниками.

Як зазначає видання, коли матеріал був готовий до друку, начальник «Нововолинськводоканалу» Яків Приступа повідомив, що з міської казни підприємству виділили 300 тисяч гривень на перший етап реконструкції – заміну 250 метрів аварійної ділянки водогону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську з крана тече вода, як пиво
10 квітень, 2012, 16:32