У Луцьку хочуть запровадити автоматизовану систему обліку пасажирів та оплати за проїзд

У Луцьку хочуть запровадити автоматизовану систему обліку пасажирів та оплати за проїзд
У Луцьку хочуть запровадити автоматизовану систему пасажиропотоку та оплати за проїзд у громадському транспорті. Про це сьогодні, 4 червня, говорили на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Так начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Анатолій Миронюк заявив, що така система дуже потрібна місту, адже вона допоможе удосконалити маршрутну мережу, оптимізувати рухомий склад та відстежити ситуацію із тарифами на перевезення.

Як відзначив Миронюк, встановлення такої системи у громадському транспорті вимагає значних витрат. Тому у міській раді хочуть вишукати можливість залучення грантових коштів для впровадження АСУ.

За словами Анатолія Миронюка, управління транспорту та зв’язку Луцькради всебічно вивчало це питання і вибір було зупинено на двох виробниках. Це зокрема система групи компаній «Лот» (Харків), яка частково запроваджена у місті Дніпропетровську, а також є дешевша пропозиція місцевого ПП «Візор», але вона теж коштує не мало.

До цього, як виявилося, обстеження пасажиропотоку здійснювалося кустарним способом. Воно було вибірковим. До процесу залучалися громадськість, студенти, працівники управління транспорту та зв’язку і соціальної політики.

«Результати від цієї роботи були й ми пропонували вносити певні коригувальні дії стосовно оптимізації транспортної мережі та рухомого складу, зокрема було збільшено кількість одиниць рухомого складу. Це робота надзвичайно важка. Для цього потрібно велику кількість людей. Вони працюють у дві зміни. Так на 10 машин потрібно 40 людей. Потрібно маршрути обстежувати як у будні дні, так і у вихідні», - сказав Анатолій Миронюк.

Простіший вихід із ситуації чиновнику запропонував заступник керівника луцького штабу волинськоїї Самооборони Богдан Климчук.

«Виграєте ви грант чи ні, а Самооборона готова долучитися до цього процесу. 40 людей для нас не проблема», - заявив Климчук.

Однак решта членів виконкому все ж схилилися до варіанту Анатолія Миронюка. Було прийнято рішення й далі працювати у напрямку запровадження автоматизованої системи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Міськраді за дурні гроші продадуть "систему", а перевізникам за такіж самі "антисистему". І все буде по старому. Одні наживатимуться ,а інші збиратимуть копійки. Геть усілякі пільги для усіх. І геть взагалі усі ті маршрутки. Одне централізоване державне підприємство і кілька філіалів по містечках області і буде порядок.
Відповісти
Поставити в маршрутках щось типу відеореєстраторів, які б фіксували кількість пасажирів.
Відповісти
і набрати цілий штат народу щоб ті сиділи і робили підрахунки з відео регістратора.
Відповісти
Що це за доповідь на виконкомі? Все це для галочки, щоб показати хоча б якусь роботу міської ради по даному питанню. Я б розумів, якби винесли на розгляд виконкому опрацьовану, погоджену програму з розрахунками, з пропозиціями, заналізом впровадження подібного в інших регіонах. Ніде в Україні до кінця не вирішено дане питання.Який грант. Де візьмете прибутки. Поїдте в Харків і вони вам скажуть скільки вартує впровадження вказаних систем. Сідайте і думайте, в першу чергу де в місті знайти такі кошти. Не працюйте для галочки!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть запровадити автоматизовану систему обліку пасажирів та оплати за проїзд
04 червень, 2014, 12:43