Волинський ДАІшник, який відмовився їхати на Схід, судиться з міліцією

Волинський ДАІшник, який відмовився їхати на Схід, судиться з міліцією
Колишній ДАІшник, син заступника начальника УДАІ у Волинській області Михайла ДілаяТарас Ділай, якого звільнили з органів внутрішніх справ за порушення присяги, а саме – через відмову їхати на схід України та брати участь в АТО, зараз домагається поновлення на службі в міліції.

Сьогодні, 9 липня, Львівський окружний адміністративний суд розпочав розгляд справи за позовом Тараса Ділая до ГУ МВСУ у Волинській області, – передає кореспондент IA ZIK.

У судовому позові Тарас Ділай вимагає скасувати наказ про звільнення його з ОВС, поновлення на роботі та виплати грошового забезпечення за час вимушеного простою.

Як пояснила адвокат Ділая, своє звільнення колишній даішник вважає незаконним та необґрунтованим, оскільки письмового наказу керівництва про відрядження саме його в зону АТО підписано не було.

Натомість представник ГУ МВСУ у Волинській області пояснила, що 29 травня був виданий наказ МВС для деяких керівників обласних управлінь міліції про відрядження у Харківську області 10 патріотично налаштованих працівників ДАІ з кожної області. На виконання наказу міністра був підписаний наказ начальника обласної міліції про відрядження в зону АТО по двоє працівників із кожного із п’яти взводів ДАІ. Згодом командир взводу супроводу, у якому служив Ділай, доповів, що жоден із його підлеглих не виявив бажання їхати на схід. Працівники зазначеного взводу ДАІ не змінили своєї думки і після зустрічі з керівництвом обласної міліції, подавши рапорти на звільнення з міліції за власним бажанням.

Однак керівництво Волинської міліції не задовольнило ці рапорти, а видало наказ про звільнення їх з ОВС за порушення присяги, закону про міліцію та дисциплінарного статуту.

Заслухавши сторони процесу, суд в особі судді Кузана вирішив викликати та допитати як свідків командира взводу забезпечення супроводу, начальника ДАІ у Волинській області та начальника кадрового забезпечення Волинської міліції та переніс розгляд справи на 3 вересня.

Присутні на засіданні представники Самооборони Львівщини та Волині висловили обурення такими діями судді, який, на їх думку, намагається затягнути час. Активісти пригрозили судді народною люстрацією.

Нагадаємо, 13 працівників волинської ДАІ відмовилися їхати на схід України за наказом міністра МВС та начальника УМВС.

Через саботаж роботи працівників волинського ДАІ міністр МВС Арсен Аваков звільнив їх із роботи, адже вважав, що «подібні люди не повинні працювати в органах внутрішніх справ». Зараз колишні ДАІшники намагаються через суд поновитися на службі в міліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геть з міліції таких!!! Тільки хабарі брати вміють і красти... а працювати??? Захищати ???...
А ну так так це синок начальника ... ммм даааа
Відповісти
ще він судиться!!! ще йому гроші за простій !!!ще поновлення на роботу!!!!вулиці мести падлюка!!разом з татом Дякуємо за виховання
Відповісти
як "прості смертні",то нехай їдуть,а як "синки" різні,то уникають,не хочуть наражатись на небезпеку!Геть таких,тим більш з міліції!Ганьблять не лише себе,а й "татусів".
Ще навпаки мають першими бути,приклад показувати!
Відповісти
Останні новини
Волинський ДАІшник, який відмовився їхати на Схід, судиться з міліцією
09 липень, 2014, 15:59