Волинським бійцям купили спецжилети. ФОТО

Волинським бійцям купили спецжилети. ФОТО
Для бійців 51-ої окремої механізованої бригади закупили 275 розвантажувальних жилетів волинського виробництва.

У п’ятницю, 11 липня, на території підприємства ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» їх передали представнику військової частини Миколі Грушевському.

Жилет "на всі випадки життя"

В Україні розвантажувальні жилети – в дефіциті. Шиють їх переважно на замовлення. Тож на Волині вирішили налагодити власне виробництво так званих «розгрузок», щоб забезпечити ними своїх земляків, які воюють на Сході країни.

Розвантажувальний жилет, як правило, одягають на бронежилет, і в його кріплення і кишені закріплюють ножі, гранати, рації та іншу амуніцію.

За словами волонтера Вадима Куриловича, волинський розвантажувальний жилет виготовлений із натуральної тканини, яка не парить. Тканина за характеристиками наближена до вогнетривкого брезенту.

У модель вшиті посилені замки-"блискавки". У жилеті передбачено місця для основного обладунку солдата: запасних автоматних ріжків, гранат, рації, штик-ножа, медикаментів, документів та особистих речей.

Він універсальний і його можна припасувати на будь-яку статуру завдяки корсетній зав’язці.



Є на ньому і кріплення для зручнішого носіння зброї, а також пристосування, що зменшує віддачу у передпліччя після здійснення пострілу.

Ціна «розгрузки» - 200 гривень. Як переконує Курилович, це і є собівартість жилета. Мовляв виробництво – не комерційний проект, його налагодили не для того, щоб заробляти, а щоб допомогти військовим.

Луцьксантехмонтаж має на фронті "своїх"

Цих 275 жилетів закуплені за кошти місцевих підприємств. Зокрема 200 розвантажувальних жилетів для військових придбало ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536».

За словами генерального директора ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Ігоря Чорнухи, очолюване ним підприємство опікується волинськими військовослужбовцями з перших днів часткової мобілізації. З початку військових дій на Сході «Луцьксантехмонтаж № 536» виділило майже 400 тисяч гривень допомоги для наших солдат. Зокрема підприємство на потреби військових віддало чотири спецавтомашини, закупило та передало військовій частині А2331 міста Володимир-Волинського 77 акумуляторних батарей, на прохання обласного військкомату придбало більше двох тисяч комплектів чоловічої білизни та одягу, майже півтисячі туристичних матів.

Допомагає підприємство армії та Луцькому прикордонному загону із запчастинами.

Як відзначив Чорнуха, про потреби бійців тут знають із перших вуст, адже у складі 51-ої бригади служить десять мобілізованих працівників «Луцьксантехмонтаж № 536». До слова, за ними збережені їхні робочі місця й на період проходження служби виплачується середня зарплата.
На жаль, під час бою під Волновахою один із працівників ПАТ Віталій Махновець загинув. Ще одного працівника Андрія Олексюка поранено.

Як запевнив Ігор Чорнуха, підприємство й надалі допомагатиме військовим.

«Лише разом ми зможемо захистити свою державу. Кожен повинен долучитися до цього, надати посильну допомогу», - наголосив Чорнуха.

Ще на 75 жилетів гроші тиждень збирала Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України. За словами керівника організації Валентини Пришко, до доброї справи вирішили долучитися ТзОВ «Зовнішкомхліб», ТзОВ «Волиньтабак» та Християнська місія.

Жилети вантажать, аби везти солдатам
Жилети вантажать, аби везти солдатам


* * *

У атитерористичній операції бере участь більше чотирьох тисяч волинських вояків. Усі небайдужі, які хочуть допомогти волинським бійцям, можуть долучитися до акції із забезпечення їх розвантажувальними жилетами.

Зробити це можна у два способи: переказати кошти на рахунок Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України (для юридичних осіб) або придбати жилети за готівку (для фізичних осіб)

Реквізити для перерахунку коштів:
Назва організації ВОО Товариства Червоного Хреста України
р/р 26049000000035
МФО банку: 300023
ПАТ «Укрсоцбанк»
код ЄРДПОУ 02940115
Призначення платежу: допомога на розвантажувальні жилети для 51-ої механізованої бригади.
Контакти волонтера Вадима Куриловича для придбання жилетів: 0971760666.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хороші розгрузки. Якби ще й камуфляжними були - ціни б їм не було...
Відповісти
Для документів відсутній спеціальний карман.
З заді відсутня фіксація до брюк (з переді в наявності)
Відповісти
у такому - красота! Надої ростуть....
Відповісти
30 хв тому наші хлопці повезли ці "розгрузки" на Схід у 51-у.
Відповісти
Пiдскажiть де можна такий заказати.


































Відповісти
Молодці, розгруски класні
Відповісти