Майдан знову готується до силового розгону

Майдан знову готується до силового розгону
В суботу 12 липня та неділю 13 липня на Майдані чекають на силові дії з боку МВС і СБУ.

Ведеться активна підготовка до протидії. Представники Майдану просять побратимів, що відправилися на фронт, про підтримку й захист, - повідомляє Gazeta.ua.

"Останній місяць у нас щодня провокації з боку силовиків. То пропонують купити зброю, то підсилають п'яних провокаторів з наркотиками. Ми всі ці випадки детально документуємо, провокаторів затримуємо і передаємо в міліцію. І нічого не відбувається, слідство не ведеться, всіх відпускають. Більш того, Ярема оголосив, що всі ці випадки зробили ми. Нещодавно затримали двох міліціонерів, котрі п'яні пропонували купити зброю, вони написали зізнання, їх ніхто не катував, все записано на відео", - повідомив сотник Спартак
Добровольський
.

Те, що відбулось вночі з шостого на сьоме липня, було поголовною спробою розгону Майдану, організованою представниками Кличка і Яреми, зокрема Палатного, вважають представники Майдану. Нападаючі мали втягнути охорону Майдану в силове протистояння, яке дало б можливість міліції знести всі намети.

"Ті, що прийшли на нашій крові до влади, намагаються узурпувати Майдан. Не хочуть нести відповідальність перед народом. "Самооборона Майдану" — це не особистий бренд Парубія та Турчинова, це ми! Ми тут уже півроку, заради змін, заради майбутнього! Нам брешуть! Нічого не роблять! Не розслідують вбивство Небесної сотні! А тепер називають злочинцями! Ярема став Пшонкою! Більша частина з нас недавно повернулася з фронту на південному сході! Тепер ми злочинці? Так хто нами управляє? Хто сидить на Банковій, в Раді і РНБО? Сепаратисти?" - обурено прокоментував те, що відбувається, сотник Добровольський.

За неофіційними підрахунками, на Майдані постійно перебуває від півтора до чотирьох тисяч озброєних людей. Ведеться активна підготовка до штурму. З регіонів стягується підтримка.

"Ми розуміємо, що Майдан не може існувати постійно в такій формі. Ми розуміємо, що його потрібно трансформувати, ми готові до цього. Ми відкриті до діалогу, але нас не чують. З нами не хочуть розмовляти. Ми заважаємо. Ми запитуємо і вимагаємо звіту у влади. Кому це сподобається? Замість відповідей нас називають злочинцями і хочуть розігнати. Ну спробуйте. Ми готові до конструктивного діалогу, але на силу відповімо силою", - повідомив координатор Майдану Тарас Сеньків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
могутньої і великої галіцайщини!
Відповісти
Все це не зовсім правильно. Насильницькими методами розганяти майдан не можна. Сам стояв на майдані, ще залишилися там друзі, хтось поїхав на схід, а хтось бореться на місцях. Змін ніяких. Захватила владу нова банда, але на цей раз, в порівнянні з 2004 роком, народ хоч це розуміє. Розходитися не можна. Потрібно продовжувати боротьбу, як на сході так і на місцях, так і бути на майдані. Тримаймося, якщо відступимо - програємо.
Відповісти
звичайно розігнати а як ще вони заважають пану кличку та достойникам з удару жити ось так як пишеться далі

В умовах економічної скрути КМДА продовжує витрачати серйозні кошти на vip-машини для обслуговування чиновників.



Нещодавно Київська міськдержадміністрація уклала угоду з КП «Автотранспортне підприємство КМДА» на послуги перевезення. Йдеться про обслуговування службових поїздок та офіційних заходів київської влади. Усього замовлено 75 автомобілів представницького класу: «Chrysler», «Toyota Land Cruiser», «Toyota Camry», «Opel Omega» та інші розкішні авто.

Як повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель», вартість угоди становить 15,4 млн. грн. А минулого року аналогічні послуги обійшлися КМДА рівно в 15 мільйонів.

Це рішення ще раз доводить, що нинішній час став скрутним для киян, але не для чиновників. Коли громадяни потерпають від зростання цін на ліки, харчові продукти, проїзд, комунальні послуги, рівень витрат представників столичної влади не змінюється. І це після зміни влади у місті, що дісталася нам великою жертовністю!

Громадські активісти вважають, що 15 мільйонів гривень для Києва – це серйозні кошти, які можна було направити на вирішення проблем жителів міста, а не надмірний комфорт чиновників. Зрештою, ця розкіш оплачується з кишені платників податків. При дефіциті міського бюджету майже в 7 мільярдів грн. дуже важливо відмовитися від затрат, які не приносять користі киянам.

Хочеться нагадати, що Громадська рада при КМДА наполегливо, попри шалений опір чиновників, добивається, щоб керівники Департаменту транспортної інфраструктури їздили громадським транспортом. Це допомогло б їм розуміти проблеми пасажирів і перевізників, і робити реальні кроки до якості обслуговування киян.

Однак, як бачить увесь Київ, позиція громади абсолютно ігнорується міською владою.

Разом з тим, київські чиновники, як і раніше, дбають про власний комфорт. Хоча, в нинішній скрутній економічній ситуації, варто було б іншим державним службовцям брати приклад із Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, котрий на міжнародні переговори найвищого рівня літає економ-класом.

Відповісти
Майдан вже невигідний,ніхто його вже так не фінансує, європолітики туди вже не ходять, пиріжки не носять- влада ж змінилась.Цей майдан нова влада точно розгонить і схоже панькатись не буде.Це і спочатку було зрозуміло що так буде.
Відповісти