Художники Луцька збирають гроші для «Азову». ФОТО

Художники Луцька збирають гроші для «Азову». ФОТО
Луцькі художники продають свої картини на благодійному аукціоні, а зібрані кошти планують передати бійцям батальйону «Азов», який нині перебуває в зоні АТО.

Відкриття відбулось 18 липня у кав'ярні "CoffeIn", що на вул. Винниченка, 8, - пише Слово Волині.

Організаторами заходу стала громадська ініціатива «Іскра» та місцева художниця Маргарита Паламарчук.

Близько десятка митців пожертвували власні картини, прикраси та інші вироби задля виручення коштів та подальшого їх перерахування на потреби батальйону «Азов», серед них є і переселенка з Криму, яка принесла прикраси з бісеру.

Художниця Марія Оліферук розповідає, що просто не могла не долучитись до цієї акції, оскільки її організаторами є близькі друзі дівчини. Особисто вона надала для аукціону дві картини, розписану футболку та прикраси. Художників до участі в акції залучали через соцмережі.

За її словами, роботи мають початкову ціну, проте, якщо буде кілька бажаючих придбати одну і ту ж річ, вони зможуть позмагатись між собою і переможе той, хто буде готовий викласти з власного гаманця більшу суму.

Початкова ціна для прикрас – від 10 до 30 гривень, втім, є і дорожчі екземпляри – зокрема кольє за 300 гривень.

Початкова вартість для картин – від 100 до 400 гривень.

Організатор виставки Маргарита Паламарчук розповідає, що ідея створення аукціону з’явилась ще місяць тому. Мисткиня каже, що в неї є кілька картин, які б вона хотіла віддати на благе діло.

Також дівчина ділиться, що чимало її знайомих нині перебувають в зоні бойових дій і вона дуже хвилюється за них, хвилюється за всіх українців, які зараз захищають Україну.

«Я дуже переживаю за всіх, тому що вони всі нам рідні, вони захищають нас, захищають державу. Я думаю, вони всі вболівають і борються за те, чого хочемо всі ми. Їм треба трошки комфорту, а ми хочемо здійснити їхні бажання», - зазначає художниця.

Ще одним лотом на аукціоні був розпис хною. Вартість нанесення малюнка на тіло – 25 гривень.

Побачити роботи та долучитись до збору коштів для бійців батальйону «Азов» усі бажаючі зможуть протягом наступних двох тижнів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мені здається, що сайту варто було б взагалі відкрити постійну окрему оглядову рубрику (з елементами аукціону) де висталяти твори волинських художників та скульпторів.
Хотілось би знати більше імен митців-земляків.
Було б більше зацікавленх з районів Волині чи інших регіонів країни конкретно щось купити.
Ми б знали імена наймайстерніших митців.
Відповісти
Чесно кажучи, роботи написані лівою ногою, хто таке захоче придбати? Треба було залучити відомі імена Волині до цієї акції і тоді був би толк з цього аукціону.
Відповісти
Останні новини
Художники Луцька збирають гроші для «Азову». ФОТО
19 липень, 2014, 20:20