Депутат хоче розібратися, чому луцькі комунальники збирають благодійну допомогу

Депутат хоче розібратися, чому луцькі комунальники збирають благодійну допомогу
Представники комунального підприємства "Ласка" незаконно збирають благодійну допомогу.

Про це йдеться у депутатському запитанні депутата Андрія Осіпова на сесії Луцької міськради у середу, 23 липня.

Осіпов стверджує, що йому відомі факти видання керівником КП «Ласка» Богданою Новарчук письмових дозволів фізичним особам на збір грошових коштів у публічних місцях із використанням скриньок.

Також у нього є інформація, що скриньки КП «Ласка» розміщені в ветеринарних аптеках та інших публічних місцях.

Осіпов вбачає у цьому грубе порушення вимог законодавства та можливе використання службового становища та авторитету органу місцевого самоврядування при здійсненні збору пожертв.

Депутат відзначає, що особи, які перебувають на державній або іншій публічній службі та особи, які діють від імені осіб, які перебувають на державній або іншій публічній службі, не мають права здійснювати публічний збір благодійних пожертв.

Тому він просить правоохоронців і міських посадовців на такі запитання:

- чи проводились органами прокуратури, міліції або іншими органами місцевої влади перевірки дотримання законодавства при здійсненні публічного збору грошових коштів та їх витрачання?

- чи планується проведення органами прокуратури, міліції або органами місцевого самоврядування організація перевірок дотримання законодавства щодо здійснення публічного збору грошових коштів та їх витрачання?

- чи надавались Луцьким міським головою, його заступниками та керівниками комунальних підприємств будь-які письмові дозволи на збір в інтересах комунальних підприємств благодійних пожертв? Якщо так, то Осіпов просить надати копії відповідних дозволів та пояснення підстав їх видачі;

- чи надавались Луцьким міським головою, його заступниками та керівниками комунальних підприємств будь-які письмові вказівки на встановлення скриньок для збору благодійних пожертв? Якщо так, то депутат просить повідомити де саме встановлювались такі скриньки та пояснення підстав таких дій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Внески благодійні! Тобто якщо я хочу іх надати, то до чого тут службовці!Я. Іх надаю для безпритульних собак і котів. Невже для п.Осіпова нема більше важливіших питань?!Не треба створювати видимість діяльності,шановний
Відповісти
Дивно, а де ж притулку брати кошти на стерилизацію тваринок, на корм для них та на інші важливі штуки? Якщо пан Осіпов має рішення цієї проблеми, то нехай краще вирішує проблеми аніж створює їх.
Відповісти
Останні новини
Депутат хоче розібратися, чому луцькі комунальники збирають благодійну допомогу
23 липень, 2014, 10:35