Лучани з підтоплених будинків прийшли на «розбірки» до Романюка. ФОТО

Лучани з підтоплених будинків прийшли на «розбірки» до Романюка. ФОТО
Жителі Малоомелянівського масиву у Луцьку прийшли до міського голови, щоб розібратися із підтопленням їхніх будинків.

Візит відбувся у четвер, 24 липня.

Депутат Андрій Осіпов, який став ініціатором візиту, пояснив, що на території масиву знаходиться близько 1000 будинків, багато з яких підтоплює: «Я вчора там був, води дуже багато».

За його словами, на території масиву хочуть провести «лівньовки», тобто, зробити дренажну систему, щоб відвести воду, а також облаштувати каналізацію та вжити інших заходів, щоб подолати підтоплення.

Мешканець масиву Віталій Герасимчук відзначив, що через постійну вологість і підтоплення багато людей хворіє, і компенсувати гроші на лікування їм ніхто не збирається.

Натомість міський голова Микола Романюк відзначив, що, коли Осіпов приводить жителів масиву в його кабінет – він «проводить передвиборчу кампанію».

Романюк пообіцяв, що всі заходи із подолання підтоплення рано чи пізно проведуть, але через складну економічну ситуацію на це поки немає грошей.

Романюк пообіцяв, що поки на місце ще раз виїдуть директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький та начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан, щоб розглянути можливість співфінансування протипідтоплювальних заходів із мешканцями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіп скотина коли ти падло вже почнеш щось робити , а ти тільки ходиш людей дуриш. Бери відро і йди помагай людям воду вичерпувати , більше толку буде!
Відповісти
Оригінальний комент, я так розумію всі депутати, міський голова та інші владці замість того щоб зайсатись своїми обов'язками мають брати відра... А може все ж таки приймати відповідні рішення, виділяти (залучати) кошти і забезпечувати належну систему водовідведення?
Відповісти
меру нема коли займамтися людьми, треба карабасовські палатки роставити по гарних місцях міста
Відповісти
По тому масиву є один делікатний момент. До забудови там була дуже заболочена територія і навіть озеро. До тих, хто будував, проектував і погоджував будинки із глибокими підвалами на болоті, найбільше питань.
Відповісти
Підтримую,але перед проектуванням необхідно було провести геологічні дослідження і тоді приймати рішення.В виборі місця будівницва повністю винні проектанти і міська влада , яка прийняла рішення про дозвіл на будівництво житлового масиву.
Відповісти
Останні новини
Лучани з підтоплених будинків прийшли на «розбірки» до Романюка. ФОТО
24 липень, 2014, 11:08