Самооборонівці забезпечили перший батальйон тероборони Волині амуніцією на 100 тисяч гривень

Самооборонівці забезпечили перший батальйон тероборони Волині амуніцією на 100 тисяч гривень
Перший батальйон територіальної оборони Волинської області виїхав нести військову службу у зону можливих бойових дій. Наразі бійці виїхали до Чернігова, - повідомив 24 липня командир батальйону Сергій Козак.

Проте він не сумнівається, що згодом хлопців відправлять у зону проведення Антитерористичної операції, - повідомляють у прес-службі волинського осередку Самооборони.

Військовий підрозділ повністю складається із волинян. Це - 375 осіб, які потребують матеріально-технічного забезпечення, зокрема, й амуніції. Сергій Козак звернувся до Самооборони Майдану Волині, аби організація допомогла у забезпеченні бійців так званими "народними бронежилетами", виготовлення яких нещодавно винайшов активіст організації Володимир Жуков.

Так, буквально за менше ніж добу з допомогою активістів організації, волонтерів, серед яких і пересленці зі Сходу, вдалося виготовити 50 одининиць бронепластин і покрити їх захисним скловолокном. (Ще 40 буде виготовлено найближчим часом і передано безпосередньо бійцям у місце базування в Чернігові). Також з-за кордону прийшло 90 чохлів для бронежилетів «Osprey». Із Польщі доїжджає ще 250 кг кевларових пакетів і додаткові розвантажувальні модулі.

Заступник координатора Самооборони Майдану Волині Сергій Чуріков повідомив, що реалізувати такого роду допомогу вдалося завдяки зібраним коштам на вулиці та крупним спонсорам. Загальна сума цієї допомоги - 100 тисяч гривень.

Досі не всі бійці батальйону оснащенні бронежилетами, проте Сергій Козак впевнений, що згодом ця ситуація виправиться. Зокрема, повідомив, що чекає ще на кількадесят бронежилетів, які батальйону має закупити Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), делегована облрадою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Самооборонівці забезпечили перший батальйон тероборони Волині амуніцією на 100 тисяч гривень
25 липень, 2014, 12:45